Alevi Haber Ajansi

Dersim’de CHP’den 10 Aralık açıklaması: Türkiye hak ihlallerinin merkezi oldu-VİDEO

PİRHA-Dersim’de CHP İl Örgütü, 10 Aralık İnsan Hakları günü sebebiyle Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, “Anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler bir kişinin iradesiyle yok sayılmaktadır” dedi.

Dersim’de CHP İl Örgütü, 10 Aralık İnsan Hakları günü sebebiyle Dersim’de Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamayı İl Başkanı Ali Mustafa Çelik okudu.

“HAK İHLALLERİ HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR”

Türkiye’de hak ihlallerinin her geçen gün arttığını belirten Çelik, “2021 yılında hak ihlalleri katlanarak artmıştır, düşünce ve fikirlerini açıklayan yurttaşlar gözaltına alınmaktadır” dedi.

Çelik şöyle devam etti:

“Tek adamın kararıyla kadınların en önemli yaşam güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı hukuksuz bir şekilde çıkılmıştır. Yüksek mahkeme kararlarına dahi uymayan vesayet altındaki yargı ile ülkemiz hak ihlallerinin merkezi haline gelmiştir. İnsan haklarının hukuki ve yasal güvencelerini yok sayan kararlarla anayasal güvence altındaki temel hak ve özgürlükler bir kişinin iradesiyle yok sayılmaktadır.”

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak