Alevi Haber Ajansi

DAD İzmir Şubesi dayanışma kahvaltısı düzenledi-VİDEO

PİRHA- Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İzmir Şubesi dayanışma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıda konuşan DAD İzmir Şube Eş Başkanı Nebahat Çelik, “AKP-MHP eli ile Türkiye’deki bütün halklara ve inançlara tecrit uyguluyor. 72 millete bir bakan inancımız hak ve hakikat mücadelesi veren tüm kurumlarla bir arada olmalıyız. Her birimiz kendi hakikati ile yüzleşmeli, beklemek yerine hareket etmeliyiz” dedi.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) İzmir Şubesi dayanışma kahvaltısı düzenledi. İzmir Bayraklı’da bulunan Havuz Kafe’de gerçekleşen dayanışma kahvaltısına Alevi kurumları, yöre dernekleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Babamansur Ocağı’ndan Rukiye Hurustan’ın çerağ uyandırarak lokma duası verdiği dayanışma kahvaltısında Türkçe ve Kürtçenin Kurmanci-Kırmancki lehçelerinde ‘Dayanışma Kahvaltımıza Hoşgeldiniz’ pankartı asıldı.

Dayanışma kahvaltısında ilk söz alan DAD İzmir Şube Eş Başkanı Zeynel Bozkurt, gelenleri Türkçe ve Kürtçe selamladı.

“HALKLAR VE İNANÇLARA TECRİT UYGULANIYOR”

AKP-MHP bloğunun halklara ve inançlara tecrit uyguladığını ifade eden DAD İzmir Şube Eş Başkanı Nebahat Çelik ise, “Bilindiği gibi AKP-MHP faşizmi her yönüyle bittiği dönemde bizleri mahkum ediyor. Türkiye’deki bütün halklara ve inançlara tecrit uyguluyor. Özellikle biz kadınlara uygulanan faşizm kabul edilemez. 72 millete bir bakan inancımız hak ve hakikat mücadelesi veren tüm kurumlarla bir arada olmalıyız. Her birimiz kendi hakikati ile yüzleşmeli, beklemek yerine hareket etmeliyiz. Çözümü kendi tarihsel-kültürel değerlerimizde aramalıyız. Alevi inancının merkezinde yer alana Ana kadın olgusu ana-tanrıça kültürünün de taşıyıcısıdır. Ana kadın kültüründen uzak düşmek kadının özüne ve kendini besleyen kaynağa yabancılaşması anlamına gelir” diye konuştu.

Konuşmalar ardından sanatçı Şevda Çelebi Çiçek deyişler seslendirdi. Dayanışma kahvaltısı çekilen halaylar ile son buldu.

PİRHA/İZMİR

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak