Alevi Haber Ajansi

IŞİD elindeki Türk askerlerini yakarak öldürdü mü?

El Bab çevresinde IŞİD ile TSK-ÖSO arasındaki çatışmalar sürerken, örgütten vahşet videosu geldi.

IŞİD’in ajansı tarafından yayımlanan görüntülerde, 2 Türk askeri yakılarak öldürüldüğü görülüyor.

19 dakikalık videoda, infaz görüntleri sonlara doğru yer alıyor.

Videonun sonunda iki IŞİD’li, Türkiye’yi tehdit ederek, askerlerin geri çekilmemesi durumunda bu görüntülerin devam edeceğini ileri sürüyor.

Vahşice katledilen askerlerin isimlerinin Fethi Şahin ve Sefer Taş olduğu idda edildi.

IŞİD, kaçırdığı iki Türk askerini yakarak öldürdüğünü gösteren bir video yayınlarken; Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında esir aldığı Özel Kuvvetler mensubu 2 Türk askerini de başlarına kurşun sıkarak öldürdü.

IŞİD, geçen yıl kaçırdığı Serter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin ve geçtiğimiz ay El Bab bölgesinde rehin aldığı Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin’i öldürdü.

IŞİD’in yayınladığı videoda Taş ve Şahin’in yakılarak öldürüldüğü görülürken, El Bab’da rehin alınan Kaşıkçı ile Duran ise başlarına kurşun sıkılarak öldürüldü. Videoda, Kaşıkçı ve Duran’ın El Bab bölgesinde yakalanmalarına dair görüntülere de yer verildi.

TÜRKİYE’DEKİ MİLİTANLARA SALDIRI ÇAĞRISI

Öte yandan videoda bir IŞİD militanı Türkçe konuşarak Türkiye’deki militanlarına saldırı çağrısında bulundu.

IŞİD, 29 Kasım günü akşam saatlerinde Suriye’nin El Bab kentinin Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerine saldırarak Özel Kuvvetler Üyesi Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin’i kaçırmıştı. Asker Serter Taş ise 1 Eylül 2015 tarihinden beri IŞİD’in elinde tutuluyordu. Önemli not: IŞİD’in yayınladığı söz konusu videoda kamuoyunu rahatsız edebilecek, terör örgütlerinin propagandasına hizmet edebilecek unsurlar bulunduğundan, bu haberde hiçbir görüntüye yer verilmemiştir.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak