Alevi Haber Ajansi

Kayıp Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku 5. kez hakim karşısındaydı-VİDEO

PİRHA-Yaklaşık 2 yıldır kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında açılan tazminat davasının karar duruşması 20 Ocak’a ertelendi. Dava sonrası konuşan Abla Aygül Doku, “5. Kez duruşmaya geliyorum ve bu dava neden karara bağlanamıyor anlayamıyorum” dedi.

Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Gülistan Doku’dan hala haber alınamıyor.

7 Mart 2020’de, Gülistan Doku’nun kaybolmasından sorumlu tutulan baş şüpheli Zeynal Abarakov’un polis olan üvey babası Engin Yücer, evini taşımak istedi. Soruşturmanın tamamlanmadan ve evlerinde kriminal inceleme yapılmadan Yücer’in evini taşınmasını engelleyen Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında 22 Kasım 2020’de Yücer’in şikâyeti üzerine “mala zarar vermek” gerekçesiyle tazminat davası açıldı.

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku hakkında açılan tazminat davasının 5. duruşması Tunceli 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü, tazminat davasının karar duruşması 20 Ocak’a ertelendi.

“689 GÜNDÜR GÜLİSTAN’I ARIYORUZ”

689 gündür Gülistan’ı aradığını söyleyen abla Aygül Doku, “Baş şüpheli Zainal Abarakov’un üvey babası Engin Yücer evi taşıyordu, biz de ‘ev taşınmasın burada kriminal inceleme yapılmadı, bu ev niye taşınıyor’ dediğimiz için 5. kez duruşmaya geliyorum ve bu dava neden karara bağlanamıyor, anlayamıyorum” dedi.

Dersim Kadın Platformu adına konuşan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil de, “Bir vakada yapılması gereken hiçbir işlem Gülistan Doku davasında gerçekleştirilmedi. Failler hiçbir şekilde şüpheli olarak yargılanmadı. Gülistan Doku o evde olmasına rağmen hiçbir kriminal inceleme yapılmadı. Bugün acı çeken bir ailenin yargılandığını gördük, mahkemenin tarafsız olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak