Alevi Haber Ajansi

CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan işçiler her gün gözaltına alınıyor-VİDEO

PİRHA- Şişli Belediyesi’nde çalışırken haksız yere işten çıkarılan 3 işçi CHP Genel Merkezi’nin önünde dönüşümlü açlık grevine başladı. Eylemlerinin 8. gününde olan ve her gün gözaltına alınan işçiler, “Biz Şişli Belediyesi’nden atılan 4 işçi olarak 694 gündür direnişteyiz. CHP Genel Merkezi önünde ise bugün direnişimizin 8. günündeyiz. Ve her gün gözaltına alındık. Ama asla direnmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

İstanbul Şişli Belediyesi’nden haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia eden işçiler Ramazan Çelik, Kakil Yazar, Salih Bitner ile Turan Aktaş, işe dönüş talebiyle 694 gündür eylemlerine devam ediyor.

4 işçiden 3’ü eylemlerini Ankara’ya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkez binası önüne taşıdı. İşçiler CHP Genel Merkezi’nin önünde dönüşümlü açlık grevine başladı. Grevlerinin 8. gününde olan işçiler her gün saat 12:00’de Genel Merkez önünde basın açıklaması yaptıktan sonra darp edilerek gözaltına alınıyor.

Yaşadıkları hukuksuzluğu ve saldırıları anlatan işçiler, Şişli Belediye’sinden haksız yere işten atılan 3 bin işçinin olduğunu ve atılan işçilerin yerine akrabalara ve yakınlıklara göre işe alımların yapıldığını öne sürdüler.

“AYNI AİLEDEN 14 KİŞİYİ İŞE ALDILAR”

Şişli Belediyesi’nde akrabalara ve yakınlıklara göre işe alımların yapıldığını ifade eden Kakil Yazar şunları dile getirdi:

“Biz Şişli Belediyesi’nden atılan 4 işçi olarak 694 gündür direnişteyiz. CHP Genel Merkezi önünde ise bugün direnişimizin 8. günündeyiz. Ve 8 günümüzün tamamında da her gün gözaltına alınıyoruz. Genel Merkezin önüne her geldiğimizde sorunumuzu anlatmaya çalıştığımızda CHP’nin de Şişli Belediye Başkanı’nından farklı bir tutum sergilemeyip polisle birlikte polisvari yöntemlerle sorunu çözmeye çalışıyor. Biz başından itibaren söyledik, Şişli Belediyesi’nde işçilere ciddi bir mobbing uygulanıyor. Bizim haricimizde atılan işçilerin sayısı 400’ü aştı ve tamamen keyfiyete dayalı bir atılma söz konusu. Şişli Belediyesi’nden atılan bu işçi arkadaşlar yerine, daha çok akraba ilişkileri üzerine kurulu bir işçi alımı var. Örnek vermem gerekirse Şişli Belediyesi her kişi başına nereden bakarsanız bakın 14 işçi işe almış. Aynı aileden 14 kişiyi işe almış. Böylesine bir çarpıklığı biz dile getirmeye çalışıyoruz. Biz Şişli Belediyesi’nden ihalesini istemiyoruz, parasını istemiyoruz, kârını da istemiyoruz. Biz yalnızca ekmeğimizi istiyoruz, işimizi istiyoruz ve biz bu talebimizi dile getirdikçe gerek Şişli Belediyesi gerekse CHP Genel Merkezi polis yöntemleri ile bizi yıldırmaya çalışıyor. Bizim eylemlerimize başlarken söylediğimiz bir söz vardı. Biz direneceğiz. Çünkü biz ekmeğimizi kaybettik. Onu elimizden almışlar. Ekmeğimizi onlara vermeyeceğiz. Ekmeğimizi geri alacağız.”

“CHP ÖNCE KENDİ İÇERİSİNE DEMOKRASİ GETİRSİN”

Şişli Belediye’sinden kendileri dışında 3 bin işçinin haksız yere çeşitli gerekçelerle işten çıkarıldığını söyleyen Yazar sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şişli Belediyesi ve CHP Genel Merkezi sürekli 4 işçi üzerinden siyaset yapıyor. Bizse Şişli Belediyesi’nin yalanlarını dile getirmek istiyoruz. Bizim haricimizde sırf mahkeme kararı ile kazanmış olmasına rağmen haklarını istediklerinden dolayı 5 işçi arkadaşımız 2 ay önce işten atıldı. Bu arkadaşlarımız tehdit edildiler. Ne eyleme katıldılar ne de başka bir şey yapabildiler. Hepsi kendi köşesine çekildi, çekilmek zorunda kaldılar. Bunun haricinde yine Şişli Belediyesi zabıta destek biriminde çalışan arkadaşlarımız var. Onlar da davalarını kazanmıştı, Yargıtay’da onaylanmıştı haklı olduklarını. İşe almamalarının hiçbir gerekçesi olmamasına rağmen şimdi o arkadaşlarla da oynamaya çalışıyorlar. Öncelikle bağlı olduğu birimi kapattılar bu arkadaşların. Onların yerine dışarıdan yine akraba ve kafakol ilişkileri üzerinden alım yapacaklar ve bu arkadaşları da büyük bir olasılıkla önümüzdeki süreçte yine işten çıkartacaklar. En son bu arkadaşlar Meclis’te CHP’nin Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile görüştüler. Özgür Özel, ‘Süreci salıya kadar bekleyin çözeceğiz’ dedi. Şimdi buradan soruyoruz? Ne oldu? Şişli Belediyesi’nde sorun yaşayan ve işten atılan 3000 işçi vardır. CHP sokakta halka demokrasi vadediyor. Öncelikle Şişli Belediyesi’nin uyguladığı zulme dur demesi lazım. Olayı araştırıp hesap sorması gerekiyor. Eğer demokrasiyi getirecekse CHP önce kendi içerisinde getirmeli. Sonra da ülkeye vadedebilsin. Biz biraz sonra tekrar basın açıklaması yapacağız büyük bir olasılıkla yine CHP’lilerin şikayeti üzerine polis bizi gözaltına alacak. Ama biz direneceğiz. Biz buraya kadar geldik. CHP bizi mutlaka muhatap almak zorunda. Biz işimizi istiyoruz.”

“ŞİŞLİ BELEDİYESİ ÖNÜNDE DÖRT MEVSİMİ DİRENEREK GEÇİRDİK”

CHP Genel Merkezi önünde 8 gündür açlık grevinde olduklarını ve işlerine geri dönene kadar da eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ramazan Çelik ise; “Şişli Belediyesi bizim haksız ve hukuksuz yere tek taraflı işimize son verdi. Şişli Belediyesi önünde dört mevsimi direnerek geçirdik. Muammer Keskin bize bunları yaşattı. Çoluk çocuğumuzu açlığa ve sefalete mahkum etti. Ama asla bize diz çöktüremedi. Biz davamızda haklı olduğumuz için asla taviz vermedik ve boyun eğmedik. Direnmeye devam ediyoruz” dedi.

Kod 29 gerekçe gösterilerek işten atıldıklarını belirten Çelik, şöyle devam etti:

“Biz de buna karşı dava açtık. Mahkemede bizim haklı olduğumuza karar verdi. Hukuksal olarak biz Şişli Belediyesi’nin üzerine gidince onlar da bizim üzerimize gelmeye başladılar. 7 sefer itiraz ettiler kararlara ama 7 seferinde de ret cevabı gelmiş onlara. Biz onurumuzun peşindeyiz. Burada bir mağduriyet var. Sol şeritten yürüyen bütün siyasi partilere taleplerimizi ilettik. HDP’ye de gittik. Onlara da derdimizi anlattık. Ancak onlar da bize destek de bulunmadılar, eylemimizi sahiplenmediler. Şişli Belediyesi davayı kazananları görüşmeye çağırıyor ve davanızdan feragat edin yoksa sizinle çalışamayız diyor. Benim de kazandığım davam var. Tazminat kazandım ancak vermediler. Faiz işliyor şu an. Er ya da geç alacağız. Yüreği bizden yana olan, emekçiden yana olan herkesi buraya bekliyoruz. Biz her gün saat 12:00’de burada eylem yapıyoruz. Açlık grevimizin de 8. günündeyiz. Direnmeye devam ediyoruz.”

POLİSİN SERT MÜDAHALESİ SONUCU BİR İŞÇİ FENALAŞTI

Verdikleri röportajın ardından pankartlarıyla CHP Genel Merkez önüne yürüyen 3 işçi yaptıkları kısa açıklamanın ardından darp edilerek gözaltına alındılar. Polisin sert müdahalesi sonucu Salih Bitner isimli işçi gözaltına alındığı araç içerisinde fenalaştı. Polisler CHP önünden araçla birlikte uzaklaştı.

Melis CİDDİOĞLU/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak