Alevi Haber Ajansi

‘Aynı acıları yaşamamak için bir olalım’

19 Aralık 1978’de başlayıp bir hafta boyunca devam eden Maraş Katliamının 38. Yıldönümü dolayısıyla Pirha’ya konuşan Mersin Maraşlılar Derneği Başkanı Musa Taş ve Av. Kemal Alhaslıoğlu geçmişte hangi acılar yaşatıldıysa bugünde aynı acılar yaşatılıyor, yarın da yaşamamak için bir olma zamanıdır dedi.

38 yıl önce Maraş’ta yaşanan ve resmi rakamlara göre 150, halka göre ise 500’e yakın Alevinin katledildi. Aradan geçen zaman içinde açılan dava kapatıldı, faiiler cezasız kaldı, toplumsal yüzleşme ise gerçekleşmedi.

Maraş Katliamına ve günümüze yansımalarına ilişkin Pirha’ya konuşan Mersin Maraşlılar Dernek Başkanı Musa Taş, katliamı unutmamak ve unutturmamak için canlı tutmak gerektiğini belirterek hiçbir zaman tarih affetmez, mutlaka katliamın hesabı görülecektir dedi.

Taş “ Maraş Katliamı bir insanlık suçudur. Sadece Maraşlılar değil, bütün kesimlerin duyarlı olması gerekiyor. Bu duyarlılık zayıf olduğu için, bugün benzer acılar yaşanmaya devam ediyor. ”dedi.

Av Kemal Alhaslıoğlu ise Maraş Katliamının 12 Eylül’e hazırlık süreci olduğuna dikkat çekerek, 12 Eylül sonrası da Gazi de, Sivas da, Roboski de ve Ankara Katliamlarında olduğu gibi devam ettirildi dedi. Katliam gerçekliğine aynı gözle bakmamız gerekiyor diyen Alhaslıoğlu, geçmişte hangi acılar yaşatıldıysa bugünde aynı acılar yaşatılıyor, yarın da yaşamamak için bir olma zamanıdır dedi.

DK – MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak