Alevi Haber Ajansi

İngiltere Alevi Kültür Merkezi eşit başkanlıkla yönetilecek-VİDEO

PİRHA-İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi genel kurulunu gerçekleştirdi. Seçimde eşit başkanlık uygulanacağını ifade eden İbrahim Has ve Filiz Koç’un bulunduğu liste kazandı. 

İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM) ve Cemevi’nin 24’üncü genel kurulu yoğun katılımla yapıldı. Divana Croydon AKM başkanı Mahmut Akdoğan, Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Sekreteri Gülay Dalkılıç, Prof. Dr. Erdem Kaşıkcıoğlu ve Dr. İsmail Bulut seçildi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi Başkanı Zeynel Akdoğan tarafından açılış konuşması yapıldı. Ardından Eylem Yörük faaliyet raporunu genel kurula sundu.

Okunan faaliyet raporunun ardından BAF Genel Başkanı İsrafil Erbil konuştu. Erbil, gençlerin Britanya’da Aleviliği tanıdığını ve hem yerel hem merkezi anlamda Aleviliğin tanındığına dikkat çekerek, “Bu kazanımların arttırılması için gelecek yönetimin çalışması gerekiyor” dedi.

Yoğun katılımın ve üç listenin yarıştığı seçim sonucunda ilk kez eşit başkanlıkla yönetilecek. İAKM ve Cemevi seçimini İbrahim Has ve Filiz Koç ile beyaz liste kazandı.

Seçimin ardından ortak açıklama yapılarak “Kaybeden kazanan yok, kurum kazandı” denildi.

Elif TABAK/İNGİLTERE

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak