Alevi Haber Ajansi

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’a saldırı

PİRHA- Pazar günü bir kişinin saldırısına uğrayan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’ın elmacık kemiğinde iki çatlak olduğu öğrenildi. 

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) pazar günü gerçekleştirilen Kartal mitinginin ardından tiyatro sanatçısı Orhan Aydın saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Aydın’ın elmacık kemiğinde iki çatlak olduğu belirtildi.

BirGün’e konuşan Orhan Aydın, olay anını ve sonrasını şöyle anlattı:

“Miting başladıktan 10 dakika sonra tuvalete gitmek istedim. Her yer polis kaynıyordu. 1 metrelik bir alanda arkamdan saldırdılar. Gece polisler bütün kayıtları izletti. Yüzü maskeli başı kasketli iriyarı bir faşistti ekrandaki. Miting alanının çevresini dolaşmış, belli ki beni takip etmiş. Olaydan sonra apar topar bölgeyi terk etmiş. Polise sorarsanız tanıyı yaptıklarını ve muhakkak bulacaklarını söylüyorlar.”

Saldırının Diyanet’le ilgili yaptığı Twitter paylaşımlarıyla ilgili olduğunu düşündüğünü aktaran sanatçı, “Ben bunun gazetecilere yapılan saldırıların bir devamı yani susturma politikası olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta Diyanet’le ilgili paylaşımlardan sonra Yeni Akit beni hedef göstermişti. Bu hedef doğrultusunda gerçekleştiğini düşünüyorum. Adaletin olmadığı yerde meydanı boş gören çeteler, eli kanlı mafyalar bizim teslim olacağımızı sanıyorlar, yanılıyorlar” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak