Alevi Haber Ajansi

9 gün önce başlayan yangınlar hala devam ediyor

PİRHA- Tarım ve Orman Bakanlığı’nın paylaşmış olduğu son verilere göre, Türkiye genelinde orman yangınlarından 185’i kontrol altında alındı. 6 ildeki 13 noktada ise söndürme çalışmaları devam ediyor. Muğla Milas’ta 6, Köyceğiz ve Menteşe ilçelerinde birer mahalle daha yangınların yayılması üzerine tahliye edildi. Milas’ta yangının yaklaştığı Yeniköy termik santrali çevresinde de tedbirler artırıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından orman yangınlarıyla ilgili son duruma ilişkin bilgi verdi. Bakan Pakdemirli 9 gün önce başlayan ve hala birçok yerde devam eden yangınlara dair grafik paylaştı. Pakdemirli ayrıca, 6 ilde 13 adet orman yangınının kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği ve son 9 günde 44 ilde 191 orman yangınının kontrol altına alındığı bilgisini verdi.

Paylaşılan grafiğe göre, Muğla’da 7, Antalya’da 2, Adana, Aydın, Isparta ve Denizli’de birer yangın devam ediyor.

MUĞLA

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Karşıyaka Mahallesi Düzen mevkiinde ki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi Yumaklı mevkiindeki yerleşim yerinde yaşayanlar, ekipler tarafından tahliye edildi.

YENİKÖY TERMİK SANTRALİ ÇEVRESİNDE TEDBİRLER ARTIRILDI

Muğla’nın Milas ilçesinde günlerdir devam eden orman yangını gece etkisini artırdı. Yangının yaklaştığı Yeniköy Termik Santrali çevresinde tedbirler artırıldı. Orman Genel Müdürlüğü ve İtfaiye ekipleri alevlerin santrale ulaşmasını engellemek için güvenlik önlemleri aldı.

Gürceğiz, Akçakaya ve Fesleğen mahalleleriyle birlikte Bayır, Habipler ve Bağdam mahalleleri de tahliye edildi.

Muğla Kumlukbük’te sarp bir bölgede çıkan yangın, karadan müdahaleyle büyümeden kontrol altına alındı.

Muğla Kozağaç’ta yangın yeniden alevlendi. Bölgeden gelen son haberlere göre alevler İkizler Mahallesi’ne doğru ilerliyor.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali’nin tel örgülerine kadar yaklaşan orman yangını ise kontrol altına alındı.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınının yayılması üzerinde bir mahalle daha tahliye edildi.

Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Alevlerin ulaştığı Çayhisar, Zeytinalanı ve Taşdibi mahallelerinin bir bölümü de dün tahliye edildi.

ANTALYA

İbradı, Alanya, Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlar sürüyor. Bayır, Güzelbağ, Alara, Susuzköy ve Karaisa Mahallelerindeki yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

AYDIN

Karacasu ilçesinde 3 gün önce başlayan yangına müdahale sürüyor.

ISPARTA

Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınması için çalışma yürütülüyor.

DENİZLİ

2 Ağustos’ta Buldan ilçesine bağlı Türlübey mevkiinde, 3 Ağustos’ta Tavas ilçesine bağlı Pınarlık mevkiinde ve dün Buldan ilçesine bağlı Karaköy mevkiinde çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

Güney ilçesindeki yangına müdahale ise sürüyor.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak