Alevi Haber Ajansi

‘Eren Aysan Alevilerin Can’ıdır, işe iadesini yapın’

Alevi kadınlar, KHK ile işten atılan Eren Aysan’a sahip çıktı. Alevi Bektaşi Federasyonu Kadın Sekreterliği adına yazılı bir açıklama yapan Sevim Yalıncakoğlu, Narin Karahan ve Ayten Gülsever, Eren Aysan’nın görevden alınmasının hukuksuz olduğunu belirttiler. Açıklamada,  “Arsızca yapılan bir KHK ile Sivas katliamı şehidimiz Şair Behçet Aysan’ın kızı Eren Aysan, Devlet Tiyatrolarındaki görevinden açığa alınmıştır. Bilinmelidir ki Eren Aysan tüm Alevilerin Can’ıdır. Bize Behçet Aysan’ın emanetidir. Şahsına yapılan saldırı aleviler kendine yapılmış sayacaktır” denildi.

Açıklamada, kadına yönelik saldırıların arttığı, kız çocuklarının yurtlarda yakıldığı, hamile kadınlara tekme atıldığı bir dönemde AKP hükümetinin babası yakılmış  ve toplumsal barış için çalışan Eren Aysan’ı görevden almasının kabul edilemeyeceğinin altı çizildi.

“Hükümetin asıl  amacının ülkeyi karanlığa sürükleyen güruha engel olmak değil, aydınlık yüzlere saldırmak olduğu açıkça görülmüştür” denilen açıklamada şu ifadelere yer aldı:

“Hükümet ve Saray şu nu bilmelidir ki; Eren Aysan şahsında hukuksuzca işten atılan tüm emekçiler, gerici ve ırkçı gûruhun saldırısına uğrayan kadınları sahiplenip yanında olacaktır. ABF olarak hükümete çağrımızdır; Eren Aysan’ın işe iadesini yapın ve hukuksuzluk ve ayrımcılık politikasına derhal son verin.”

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak