Alevi Haber Ajansi

Bekaert işçisi greve gidiyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde faaliyette olan Belçikalı Bekaert Çelik Kord Sanayi fabrikasında çalışan işçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bugün greve gidiyor.

İŞÇİLERDEN GREV KARARI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın (Birleşik Metal İş) 500 işçi adına yürüttüğü toplu sözleşme görüşmelerinde işçilerin birinci bir yıl için istediği  yüzde 20’lik zam oranına karşı işverenin önerdiği  yüzde 11’lik nedeniyle yaşanan anlaşmazlık üzerine işçiler grev kararı aldı.

İŞVEREN SÜRECİ TIKIYOR

Bekaert fabrikası işvereninin görüşmeler boyunca uzlaşma değil de süreci tıkama üzerine bir tavır takındığını ifade eden işçiler, bugün sabah saat 08.30’da iş yeri önünde yapılacak basın açıklamasının ardından fabrikaya grev pankartını asacak.

BEKAERT FABRIKASI ÜRETİMİ DURDURDU 

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin bugün greve çıkma kararını duyan Bekaert fabrikası yönetimi skandal bir hamle yaparak dün üretimi durdurmuştu.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak