Alevi Haber Ajansi

İzmir’de 1 Mayıs’a çağrı-VİDEO

PİRHA- İzmir’de 10 kurum ve kuruluş “1 Mayıs, kitlelerin biriken öfkesi ve açığa çıkmayı bekleyen mücadele dinamiğidir” açıklamasında bulunarak, tüm kesimleri 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırdı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Kaldıraç, Partizan, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), KÖZ, Ege İşçi Birliği (EİB), Dev Tekstil, Deri Tekstil Kundura İşçileri Derneği ve Toplumsal Özgürlük Partisi’nin de (TÖP) aralarında bulunduğu birçok kurum ve kuruluş, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na dair açıklama yaptı.

“EGEMENLER PANDEMİ BAHANESİYLE SALDIRILARI BİR BİR DEVREYE SOKTU”

Karşıyaka İskelesi önünde yapılan basın açıklamasını BDSP üyesi Duygu Çağlar okudu. Pandemi süreciyle birlikte derinleşen ekonomik krizle toplumun yıkıma sürüklendiği bir süreçte 1 Mayıs’ı karşılandıklarını belirten Çağlar, “Son 1 yıldır işçi ve emekçilerin çok yönlü saldırılarla yüz yüze kaldı. Egemenler geride kalan 1 yıl içerisinde pandemi bahanesiyle bugüne kadar hayata geçiremedikleri saldırıları bir bir devreye soktu” dedi.

“SON SÜREÇTE 177 BİN İŞÇİ KOD 29 SALDIRISIYLA İŞTEN ATILDI”

Çağlar, son süreçte 177 bin işçinin Kod 29 saldırısıyla işten atıldığına dikkat çekerek “On binlercesi ücretsiz izne mahkum edildi. 861 işçi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 374 sağlık çalışanını yine Kovid-19 nedeniyle kaybettik. 200 binin üzerinde sağlık çalışanı ise enfekte oldu. Yüz yüze eğitimle birlikte 16 eğitim emekçisini kaybettik. Eğitimde alınmayan önlemlerin sonucu 3 bine yaklaşan  öğretmen ve 3500’ün üzerinde pozitif ve temaslı  öğrenci oldu. Kitlesel, birleşik, militan bir 1 Mayıs’ı örgütlemek için herkesi sorumluluk almaya ve meydanlarda olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

PİRHA/İZMİR

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak