Alevi Haber Ajansi

İHD yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi

Darbe girişimi sonrası muhaliflere yönelik tutuklama ve gözaltı furyasının insan hakları savunucularına da sıçradığına dikkat çeken İHD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen basın toplantısında, tutuklanan ve gözaltında bulunan dernek üyelerinin serbest bırakılmaları istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, 2 aylık süre boyunca gerçekleşen hak ihlallerine ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mehmet Aker, ülkenin 15 Temmuz’dan sonra OHAL ve KHK’lerle yönetildiğini hatırlatarak, cemaatin darbe girişimi denilerek başlanan bu olağanüstü uygulamanın hızlı bir şekilde yön değiştirdiğini ve tüm muhaliflere yöneldiğini ifade etti.

HDP Eşbaşkanları ve milletvekilleri ile DBP’li belediye eşbaşkanlarının neredeyse tamamının tutuklandığını vurgulayan Aker, gelinen noktada ise ÖHD, ÇHD, MHD, Halkın Hukuk Bürosu, Kadın dernekleri, dayanışma dernekleri, yardımlaşma dernekleri, çocuk derneklerinin de aralarında bulunduğu birçok derneğin kapatıldığını anımsatıldı. Yine KHK’ler ile birçok sendikadan çeşitli nedenlerle binlerce çalışanın maaş kesim, kademe durdurma, sürgün, açığa alınma, ihraç, gözaltı, tutuklama gibi uygulamalara tabi tutulduğunu dile getiren Aker, İHD Şube üyelerinden Kadir Baydur, Mehmet Kuriş, Ali Düzgün Koçak, Tekin Çelik’in ihraç edildiğini, Maile Ariç, Yunus Kurt ise açığa alındığını kaydetti.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI GÖZALTINDA

İHD Şırnak Şube Başkanı Emrehan Uysal’ın İHD kapsamındaki basın açıklamaları gerekçe gösterilerek tutuklandığını aktaran Aker, yine Mardin Şube yöneticileri Avukat Seher Acay, Avukat Fevzi Adsız ve Genel Kurul Delegeleri Avukat Ziya Baği’nin 16 gündür gözaltında olduğunu gündeme getirdi. İnsan hakları haftasında üyelerinin derhal serbest bırakılmasını isteyen Aker, şunları söyledi:

“Siyasal iktidardan İnsan Hakları Derneği yöneticileri ve üyelerinden ellerini çekmelerini istiyoruz. Hukuksuzca gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın.”

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak