Alevi Haber Ajansi

Odabaşı: Nefret suçunun zaman aşımı olamaz-VİDEO

PİRHA- HBVAKV Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı, cami imamı A.Ş. nin Alevilere yönelik yaptığı aşağılayıcı hakarette bulunmasına tepki göstererek, “Bu kesinlikle kabul edilebilir değildir. Bu halkı kin ve nefret suçu işleyerek kışkırtmadır. Bunun zaman aşımı olmaz. Kesinlikle bu olay en ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

Amasya’nın Gölcük ilçesi Merkez Camii imamı A.Ş. nin Alevilere yönelik yaptığı aşağılayıcı hakarette bulunmasına Alevilerden sert tepkiler geldi.

Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Ceyhan Şube Başkanı Bahadır Odabaşı bir açıklama yaparak’ “Bu kesinlikle kabul edilebilir değildir. Bu halkı kin ve nefret suçu işleyerek kışkırtmadır. Bunun zaman aşımı olmaz. Kesinlikle bu olay en ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

“HAKARETİN, KİN VE NEFRET SUÇUNUN ZAMAN AŞIMI OLAMAZ”

Odabaşı, cami imamı A.Ş. nin sözlerinin bir hakaretten öte kin ve nefret suçu olduğunun altını çizerek, “Bu tamamen bir anlayışın eseridir. Bir İnanca bir topluma saldırıdır. Biz bu söylemleri daha dün gibi Sivas’ta, Çorum’da ve Maraş’ta hatırlıyoruz. Bu söylemler kin ve nefret söylemleridir. Bu söylemler halkı kışkırtma söylemleridir. Bu söylemler bir inancı küçük düşürme söylemleridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden vatandaşlara duyurulan bu haber eğer doğruysa gereği en ağır şekilde yapılmalıdır. Bu hakaretin ve nefret suçunun zaman aşımı olamaz. Bu olay gerçek ise en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” diye konuştu.

“BU ZİHNİYETİ BİZLER İYİ TANIYORUZ”

Bu zihniyeti iyi tanıdıklarını ifade eden Odabaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her türlü ahlaksızlığı, hokkabazlığı meslek edinen bu zavallılar, kardeşlik duygularımızı zaafa uğratıyorlar. Böylece kin ve nefret yayıyorlar. Bu hakareti yapmaya kimsenin ne hakkı, ne de haddi vardır. Bu konuda bütün Türkiye halkını, başta Sünni kardeşlerimiz olmak üzere bu saldırıyı göğüslemeye, kınamaya ve protesto etmeye çağırıyoruz. Alevilerin hiçbir zaman bir din hakkında aşağılayıcı ve kötü söz söylemezler. Bizler incitmekten korkan insanlarız. Ama görüyoruz ki bazıları boş durmuyor. Devamlı olarak Alevilere yönelik hakaretlerine devam ediyorlar. Bizler bu kişileri kınıyoruz. Taleplerimize karşılık verilmesini istiyoruz.”

PİRHA/ADANA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak