Alevi Haber Ajansi

Apolas Lermi yeni klibinde Karadeniz müziği ile Kürtçe’yi buluşturdu-VİDEO

PİRHA-Sanatçı Apolas Lermi, sözleri Yılmazcan Şare’ye ait olan Zazakî “Laze mi” (Oğlum) isimli çalışmasına Dersim’de klip çekti.

Sanatçı Apolas Lermi, sözleri edebiyatçı ve tiyatrocu Yılmazcan Şare’ye ait olan Zazakî “Laze mi” (Oğlum) isimli çalışmasına Dersim’de klip çekti. Lermi, “Kültürlerin kardeşliği adına yaptığımız bu çalışmayı bütün Anadolu halklarına armağan ediyoruz” dedi.

“MUNZUR’UN YİTİK ÇOCUKLARINA…”

Yeni kliple birlikte bir de mesaj paylaşan Sanatçı Apolas Lermi, “Coğrafyalar farklı olsa da yaşanan acılar çok ortak” diyerek şunları aktardı:

“Biz aslında birbirimize kenetliyiz. Bu yakınlığı pekiştirmek ve kültürler arasına sokulmak istenen olumsuz algıları pozitif değerlere dönüştürmek için böyle çalışmalar yapıyorum. Dersimle olan ilişkim turistik bir ilişki değil. Bu sadece bir şarkıya sığdırılacak bir ilgi değil. Sonrasında da benzer çalışmalar yapmayı planlıyorum. Bu çalışmayı Munzur’un yitik çocuklarına ve Anadolu’nun zengin topraklarına armağan ediyoruz.”

Sanatçı Apolas Lermi, daha önce de Dersimli Sanatçı Mikail Aslan ile “Hal Yamano” isimli eserde düet yapmıştı.

PİRHA/ANKARA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak