Alevi Haber Ajansi

KESK’lilere müdahale-VİDEO

PİRHA –KESK Ankara Şubeler Platformunun Sakarya Meydanı ve Eğitim Sen 5 Nolu Üniversiteler Şubesi önünde yapmak istedikleri açıklama polis tarafından engellendi. Bunun üzerine Eğitim Sen 2 Nolu Şube binasında yaptıkları açıklamada, “İktidar ve onun atadığı komisyon tüm bu yaşananların hesabını vicdanen olmasa da hukuken er ya da geç verecektir” dedi.

Haberin videosu;

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Ankara Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi için Sakarya Meydanı’nda yapmak istedikleri basın açıklamasına izin verilmedi.

Saatler öncesinden çok sayıda çevik kuvvet ve sivil polisler tarafından ablukaya alınan Sakarya Meydanı’nda bir araya gelmek isteyen kamu emekçileri, polis tarafından engellendi. Sakarya Meydanı metro çıkışında ablukaya alınan emekçiler, polisler tarafından zor kullanarak, alandan çıkarılmak istendi.

“SAKARYA MEYDANI  VE ÇEVRESİ YÜZLERCE POLİS YATRAFINDAN ABLUKAYA ALINDI”

Kamu emekçileri, “AKP’ye niye pandemi yok. Onlar her yerde miting yapıyor. Kamu emekçilerine gelince mi pandemi var” sözleriyle polise tepki gösterdi. Polisler tarafından itilerek, çıkarılmaya çalışılan kamu emekçileri, “Bize dokunamazsınız” diyerek, karşı çıktı. Yaşanan kısa gerginlik ardından emekçiler, polis ablukası altında Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim- Sen) 5 Nolu Şube binası önüne geçti.

“POLİS GAZETECİLERİ ALANDAN UZAKLAŞTIRDI”

Polis, ablukaya alınan bina önünde de pandemi gerekçesiyle açıklama yapılmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Duruma burada da tepki gösteren emekçiler, “Kendi sendika binamız önünde de mi açıklama yapamayacağız. Kim yasakladı” dedi. Açıklama yapmakta ısrar eden emekçilerle polis arasında yaşanan gerginlik ardından polis gazetecileri alandan uzaklaştırdı. Yolun karşı tarafında biriken yurttaşlara da “beklemeyin” anonsu geçildi. Polisin bu tutumu bazı yurttaşlar tarafından “Tam bir polis” devleti sözleriyle tepki gösterdi.

İHRAÇLARINIZA, AÇIĞA ALMALARINIZA, BASKILARINIZA TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Polis emekçilerin Eğitim Sen 5 Nolu Şube binası önünde açıklama yapmasına izin vermemesi ardından emekçiler Eğitim Sen 2 Nolu şube binasına geçti. Şube binası önünde de çok sayıda polis beklemesi dikkati çekerken, polisler binaya giren ve binaların pencerelerinde olan yurttaşları da kamera kaydına aldı.

Şube binasında yapılan açıklamada “İhraçlarınıza, Açığa almalarınıza, Baskılarınıza Teslim Olmayacağız. Biz Kazanacağız, Geri Döneceğiz” yazılı pankart açıldı.

Açıklamada konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Yürütme Kurulu Üyesi İhsan Gülhan, 18 yıllık AKP iktidarında Meclis’in işlevsiz kaldığı, yargının adalet yerine adaletsizlik dağıttığı, yürütmenin tek adamda toplandığı bir rejim kriziyle karşı karşıya olunduğunu belirtti.

“ÜZERİNDEN ‘4 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN  HALA 16 BİN DOSYA KARARA BAĞLANMADI”

“Allah’ın lütfu” olarak görülen askeri kalkışmanın ardından iktidarın Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamalarını kalıcı hale getirdiğine vurgu yapan Gülhan, “OHAL döneminde Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu görevlisi tasfiyesinin yapıldı. 12 Eylül Askeri Darbe döneminde 5 bin kişi ihraç edilirken, 20 Temmuz sonrasında 130 bin kişi kamudan ihraç edildi. 23 Ocak 2017 yılında kurulan OHAL İnceleme Komisyonu 4 yıl geçmesine rağmen hala 16 bin 50 dosyayı karara bağlamamıştır. Karara bağladığı dosyalarında yüzde 88,5’ini ret etmiştir. Karara bağlamadığı dosyaların 2 bin 441’i KESK’lilere aittir” dedi.

KESK’lilerin bilinçli bir şekilde dosyalarının geciktirildiğini ifade eden Gülhan, sözlerine şöyle devam etti:

“Karara bağlanmayı bekleyen dosyaların çoğunluğunun barış akademisyenlerinden ve haklarında istihbarat raporları, mahkeme kararları, savcılık soruşturmaları vb. herhangi en ufak bir isnat bulunmayanlardan oluştuğu bilinmektedir. Bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, süreç daha fazla uzatılmamalı, hukuksuzca ihraç edilenler derhal iade edilmelidir.”

“ER YADA GEÇ  HESAP VERECEKELER”

Gülhan, “Güvenlik soruşturmaları” adı altında yaşanan keyfilik, ayrımcılık ve haksızlıklara da son verilmesini talep etti. İktidar ortaklarının iktidarda kalma ve kendi iktidarlarını mutlaklaştırma amacıyla en temel insan hak ve özgürlükleri dahi yok saydığını kaydeden Gülhan, “Tıpkı 12 Eylül, 28 Şubat generalleri gibi kurdukları düzenin bin yıl süreceğini sanmaktalar. İktidar ve onun atadığı komisyon tüm bu yaşananların hesabını vicdanen olmasa da hukuken er ya da geç verecektir” ifadelerinde bulundu.

Gülhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Faşizan politikalarda daha fazla ısrar edilmemelidir. OHAL Komisyonu derhal lağvedilmeli. İhraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmeli. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi ve manevi hak kayıpları karşılanmalıdır.”

PİRHA/ANKARA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak