Alevi Haber Ajansi

KESK Adıyaman İl Meclisi: KHK’lar AKP’nin elinde silaha dönüştü

ADIYAMAN PİRHA- KESK Adıyaman İl Meclisi, Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu emekçilerinin ihraç edilmesini kınamak için basın toplantısı düzenledi.

KESK Adıyaman il Meclisi OHAL kapsamında çıkarılan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Büro Emekçileri Sendikası Adıyaman il temsilcisi Şahin Mehmet Binicier, Büro Emekçileri Sendikası Adıyaman il temsilciliği Mali Sekreter Şah İsmail Harmancı, Adıyaman Vergi Dairesi İşyeri temsilcisi Sabri Tanrıverdi ve Kâhta Vergi Dairesi çalışanı Mehmat şah Tanık’ın ihraç edilmelerini kınamak için basın toplantısı düzenledi. KESK Adıyaman şube binasında basın toplantısında Eğitimsen Adıyaman şube Eşbaşkanı Ayşegül Yücetaş konuştu.

Konfederasyonları ve bağlı sendikalarının açık bir saldırı ve baskı altında olduğunu belirten Yücetaş, “Sendikal hak ve özgürlükleri KHK’lar yoluyla ortadan kaldırılmıştır. Açık ki, Konfederasyonumuz sendikalarımız ve üyeler bu yolla biat etmeye zorlanmakta, sendikal eylem ve etkinliklerimizden dolayı pişman ettirilmeye çalışılmaktayız” dedi.

“YAŞAM ALANLARIMIZ KUŞATMA ALTINDA”

KHK’lerin AKP’nin elinde bir silaha dönüştüğüne dikkat çeken Yücetaş, Ülkede seçim yapılmasına bile gerek kalmayacak şekilde AKP’nin gelecekte de iktidarda kalmasının zemininin hazırlandığını kaydetti. Yücetaş, “İçinden geçtiğimiz AKP faşizminde tüm demokratik ilke ve kurallar, temel hak ve özgürlükler ortadan kaldırılmış, kadınlara savaş açılmış, meclis işlevsizleştirilmiş, polis devleti ile tüm yaşam alanlarımız kuşatma altına alınmıştır. Adeta AKP’den habersiz bir yaprağın bile kıpırdamasına izin verilmemektedir. Nitekim Cumhurbaşkanı yüzde yüz denetim sağlanmadan OHAL’in kaldırılmayacağını ifade etmiştir. Denetimden kast edilen AKP hâkimiyeti olduğu uygulanmalardan kolayca anlaşılmaktadır” diye konuştu.

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE CEVAP VERECEĞİZ”

Tüm bu uygulamalara karşı üyelerini yalnız bırakmayacaklarının altını çizen Yücetaş, “Bu puslu havayı fırsat bilerek ekmeğimize, işimize, aşımıza, geleceğimize yönelik geliştirilen saldırılara karşı fiili, meşru ve örgütlü mücadele ile cevap vereceğiz” diyerek hükümete kutuplaştırıcı siyasetine son vermesi çağrısında bulundu.

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak