Alevi Haber Ajansi

Hasan Ataş toprağa verildi

PİRHA- 2 Haziran günü Dersim Ovacık’ta çıkan çatışmada yaşamını yitiren Hasan Ataş, engellemeler rağmen Mazgirt’e toprağa sırlandı.

Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak, Mazgirt merkeze getirilen Hasan Ataş’ın cenazesi bugün cemevinde düzenlenen törenin ardından Otlukaya (Pulhan) köyünde toprağa verildi. Mazgirt Cemevi’nde Hakka uğurlama erkanının yürütülmesinin ardından Ataş’ın cenazesi engellemelere karşın, kızıl kumaşa sarılı tabutla köyüne götürülüp toprağa sırlandı.

Cenaze törenini engellenmesine ilişkin konuşan HDP İstanbul Milletvekili Dılşat Canbaz “ İnsani ve vicdani bir durumun Valilik tarafından yasaklanmasına tepki gösterdi. Partizan okurları da İHD Dersim Şubesi’nde açıklama yaptı. Partizan adına Dilek Kurban’ın okuduğu açıklamaya siyasi parti ve kurum temsilcileri katılım gösterdi.

“SALDIRILARIN HİÇBİRİ HALKIN HAKLI VE ONURLU ÖFKESİNİ ENGELLEYEMEYECEKTİR”

Kurban, savcılık Mazgirt Kaymakamlığı ve Otlukaya köyü karakolu aileyi arayarak tehdit ettiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

“Cenazeye katılımın engellenmesi amacıyla aile ve Partizan okurları tehdit edilmiştir. 4 Haziran günü Mazgirt yol ayrımında cenaze aracının, ailenin ve Hasan’ın yoldaşlarının bulunduğu araçların önü kesilip, Mazgirt kuşatma altına alınarak ilçeye girişler engellenmiştir. Cenaze ile birlikte sadece ailenin ilçeye girişine izin verilmiştir. Buna rağmen yoldaşlarımız bu ablukayı delerek, yasak ve engellemeleri boşa çıkartmıştır. Özellikle son süreçte cenazelere yönelik saldırılar, fiziki ya da psikolojik baskılar, tehditler, tacizler olarak vücut bulmuştur. Cenazelerin yıkanmasına dahi izin verilmemekte, cenazelere katılım engellenmektedir. Diyarbakır’da, Muş’ta, Şırnak’ta, Bingöl’de yüzlerce mezar tahrip edilmiş, mezar taşları dahi bu saldırı dalgasından nasibini almıştır. Bugün Hasan Ataş’ın cenazesine yönelik bu abluka ve engellemeler de bu saldırıların devamıdır. Kutulara konularak ailelerine gönderilen kemikler, kaldırımlar altından çıkarılan toplu mezarlar ülkemizin mevcut gerçekliğidir. Daha dün milletvekillerinin vekilliklerini düşürmekle sınırlı kalmayarak, birkaç saat sonra tutuklamıştır. Göstermelik demokrasinin kendisine bile tahammül kalmamış, kırıntı olarak görünen ne varsa ona da saldırmaktadır. Ancak bu saldırıların hiçbiri halkın haklı ve onurlu öfkesini engelleyemeyecektir.”

PİRHA/DERSİM

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak