Alevi Haber Ajansi

Erzincan’da 3 köy karantinaya alındı

PİRHA – Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı 3 köy koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Muratboynu, Eskibağlar ve Gediktepe köyleri, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*Erzincan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesine istinaden Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın başkanlığında 30 Mart 2020 tarihinde Erzincan’da, korona virüs (Covid-19) salgınına karşı alınacak önlemler ile ilgili gündemi görüşmek üzere toplanmıştır.

*Bu kapsamda yapılan toplantıda korona virüsle mücadele kapsamında bugüne kadar alınan kararlara ek olarak; ilimiz Kemah ilçesi Muratboynu, Eskibağlar ve Gediktepe köylerimizin 30 Mart 2020 tarihi saat 13.00 itibariyle ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına karar verilmiştir.”

SİVAS’TA KARANTİNA

Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla Sivas Valiliği tarafından Akıncılar ilçesi Şenbağlar, Koyulhisar ilçesi Boyalı, Dilekli ile Suşehri ilçesi Boyalıca ve Gökçekaş köyleri karantina altına alındı. İkinci bir emre kadar köylere giriş-çıkışlar yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada “Şehir dışı çok fazla hemşehrimizi ağırladığımız için her türlü olasılığa karşı, tedbir amaçlı koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak üzere giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır” denildi.

İLÇE GİRİŞİNDE KONTROL

Öte yandan jandarma ve polis ekipleri, Tokat- Erzincan Karayolu üzerinde Suşehri ilçesi girişinde durdurdukları araçlarda bulunan kişilerin ateşini ölçüyor. Ayrıca yolculuk sırasında uyması gereken kurallar ve koronavirüs tedbirleri le ilgili de bilgilendirme yapılıyor.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak