PİRHA- Bodrum’da bir okulda sınıf öğretmeniyken KHK ile 2016’da ihraç edilen Engin Karataş, OHAL Komisyonu’nun işe dönme başvurusunu reddetmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı hakkında Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açtı.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde sınıf öğretmeniyken KHK ile 29 Ekim 2016’da ihraç edilen Engin Karataş’ın OHAL Komisyonu başvurusu, son iki yıldaki “İşimi istiyorum” eylemleri gerekçe gösterilerek reddedilmişti. Komisyonun red kararına itiraz eden Karataş, Eğitim-Sen’in avukatları aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açtı.
BAKANLIK AVUKATLARINDAN ÇELİŞKİLİ SAVUNMA
Bakanlık avukatları ilk savunmasını yaptı. Öğretmen Karataş, Bakanlık avukatlarının çelişkili savunma verdiğini belirterek şunları kaydetti:
“Benim gibi 10 binlerce kişinin davası olduğu için savunma avukatları da hep aynı türden savunma yapıyorlar. Kes/kopyala/yapıştır şeklinde. Savunmanın alt tarafını değiştirmişler ve ‘Yukarıda açıklanan nedenlerle şahsın “FETÖ-PYD ile iltisaklı olduğu anlaşıldığından davanın reddine karar verilmesini talep ediyorum’ şeklinde istemişler. Oysa yukarıda ‘bu davalardan dolayı kişinin “DHKP-C ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu görülmektedir’ diye yazıyor.”
Öğretmen Engin Karataş da önümüzdeki süreçte savunmasını yapacak.
ÖĞRETMEN KARATAŞ İHRAÇ EDİLMEDEN ÖNCE HİÇ GÖZALTINA BİLE ALINMAMIŞ
Öğretmen Karataş, “İşten atılmadan önce hakkımda hiç dava açılmamış, ömrümde hiç gözaltına bile alınmamıştım” dedi.
Engin Karataş, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 13 yıl boyunca görev yaptığı ilkokuldan 29 Ekim 2016’da Resmi Gazete’de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmişti. O günden beri de Bodrum meydanında “İşimi istiyorum” eylemi yapıyor.
YÜZLERCE KEZ POLİS TARAFINDAN DARP EDİLDİ
Öğretmen Engin Karataş, eylem yaptığı yaklaşık 4 yıl içinde yüzlerce kez gözaltına alındı, polis tarafından darp edildi.
İşine dönmek için Engin Karataş’ın OHAL Komisyonu başvurusu uzun bir aradan sonra sonuçlandırıldı. Başvuruyu reddeden komisyon, öğretmen Engin Karataş’ın işine iade edilmemesine gerekçe olarak, ihraç edildikten sonraki ‘işimi geri istiyorum’ diyerek başlattığı eylemleri gerekçe gösterdi. Gerekçede işten atılmadan önce, mesleğine devam ettiği sürece dair herhangi bir suçlamanın bulunmaması dikkat çekiyor.
PİRHA/İSTANBUL
Yoruma kapalı.