Alevi Haber Ajansi

Şortlu Kadına Saldıran Çakıroğlu Hakkında Yine Yakalama Kararı

Şort giyen kadına tekme atan ve ilk duruşmada tahliye edilen Abdullah Çakıroğlu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Çakıroğlu daha önce de savcılıktan serbest bırakılmış, kamuoyu tepkisi üzerine tutuklanmıştı.

İstanbul’da Ayşegül Terzi’ye “şort giydiği” bahanesiyle saldıran ve ilk duruşmada tahliye edilen Abdullah Çakıroğlu hakkında yine yakalama kararı çıktı.

Kararın ardından akşamüstü saatlerinde Çakıroğlu, polis ekipleri tarafından Çekmeköy’de gözaltına alındı.

Çakıroğlu, saldırının ardından çıkarıldığı savcılıkta “yaralama” gibi bir suçun tutuklama gerektirmediği iddiasıyla serbest bırakılmıştı. Serbest kalması kamuoyundan tepki çekince, Çakıroğlu tutuklanmıştı.

“Basit yaralama”, “inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “hakaret” suçlarından, 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Çakıroğlu, bu suçlamaların alt sınırları tutuklama koşulları dışında kaldığı gerekçesiyle26 Ekim’de görülen ilk duruşmada serbest bırakıldı.

Tahliyeye hem başsavcılık hem de Terzi’nin avukatları dün itiraz etti.

Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi de bugün verdiği kararla Başsavcılığın itirazını yerinde bularak Çakıroğlu hakkındaki tahliye kararını kaldırdı ve tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Bir sonraki duruşma 21 Ocak’ta görülecek.

Tahliyenin ardından Posta gazetesinden Işıl Cinmen’e konuşan Ayşegül Terzi “Tüm kadınlara sesleniyorum: Çok korkun! Çünkü bir otobüs dolusu insanın önünde beni öldürmeye kalkan saldırgan aramızda. O tekmeyi siz de yiyebilirsiniz” demişti.

“Basit yaralama’ değil ‘kasten yaralama”

bianet’e konuşan Terzi’nin avukatı Bahar Ünlüer Öztürk, sanığın basit yaralama değil, kasten yaralamadan yargılanması gerektiğini söylemişti. Ayrıca saldırı sırasında sarf ettiği “ölmeliydi, neden ölmedi” gibi ifadelerin tehdit içerdiğini de hatırlatarak, suç vasfının değişmesi gerektiğini söylemişti.

Saldırdığı kadının “insanı suça teşvik ettiğini” öne sürdü

Çakıroğlu, ilk duruşmadaki savunmasında saldırdığı Terzi’nin “müstehcen giyindiğini”, kadının “oturuşunu doğru bulmadığını”, “ortak yaşam alanına yakışmayacak şekilde giyim kuşamı olduğunu”, “Kuran’a göre örtünmesi gerektiğini” söylemiş, Terzi’nin “insanları suça teşvik ettiğini” öne sürmüştü.

Ruh sağlığının yerinde olmadığını iddia eden sanık, tedavi için bir din insanına gittiğini de söylemişti.

Çakıroğlu’nun Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden aldığı raporda ise ruh sağlığı konusunda kesin tanı bulunmuyor.

Çakıroğlu’nun otobüse binmemesi için tedbir talebi

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukatlar, duruşmada tekme attığı kadını suçlamaya devam eden sanığın serbest kalması halinde hiçbir kadının güvende olmadığını söyleyerek, Çakıroğlu’nun bir daha toplu taşıma araçlarına bindirilmemesi için tedbir talebinde bulundu.

Çakıroğlu’nun yurtdışına çıkışı da yasaklanırken, hakkında altı ay süreli uzaklaştırma kararı çıkarıldı.
(ÇT)/bianet

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak