Alevi Haber Ajansi

İzmir’de Alevilerin evleri işaretlendi

PİRHA – İzmir’in Bayraklı ilçesi Yamanlar mahallesinde kimliği belirsiz şahıslar, Alevi yurttaşlara ait altı evin duvarına çarpı işareti çizdi.


İzgazete’sinden Tugay Can’ın haberine göre İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Yamanlar mahallesinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından, Alevi yurttaşlara ait altı eve işaret konuldu. Olay yerine gelen emniyet mensupları işaretleri silerek konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Olayı ilk fark eden mahalle sakini Hüseyin Akgül, evlerdeki işareti sabah erken saatlerde fark ettiğini ve hemen komşularını uyardığını söyledi. Öte yandan duruma ilişkin görgü tanıklarının da ifadesinin alındığı öğrenildi.

40 YILDIR YAMANLAR’DA YAŞIYORLAR

Evi işaretlenen mağdurlardan Bingül Alpdoğan, 40 yıldır aynı bölgede yaşadığını ifade ederek “Bu sokak bizim sokağımız. Burada herkes birbirini tanır. Bu işaretlerin Alevi olduğumuz için çizildiğinden şüpheleniyoruz. Ancak bunları kimin yapmış olacağına dair bir fikrimiz yok.” diye konuştu.

PİRHA / ANKARA

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak