Alevi Haber Ajansi

Barış Vakfı’ndan Adalet Bakanına Leyla Güven çağrısı: Sorunu çözün

PİRHA- Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 85. gününde devam ederken, Barış Vakfı, “Adalet  Bakanı’na Çağrı” başlıklı bir mektup yazarak Güven’in taleplerinin yerine getirilmesini istedi. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tecritin kaldırılması için sürdürdüğü açlık grevi 85. gününde.

Barış Vakfı, “Sessizlik içinde ve gözlerimizin önünde bir milletvekilinin ve insanlarımızın kayıp gitmesini önlemek elimizde” diyerek Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e çözüm için çağrıda bulundu.

“YAŞAMI CİDDİ RİSK ALTINDA”

“Adalet  Bakanı’na Çağrı” başlıklı mektupta Barış Vakfı Barış Vakfı Yönetim Kurulu şunları kaydetti:

“Türkiye yerel seçim öncesinde sıkıntılı günler yaşıyor. Bazı cezaevlerinde günlerdir 250’den fazla tutuklu veya hükümlü açlık grevi yapıyor. Açlık grevinin 85. günü geride bırakan Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in tutukluluğuna  son verilmesine rağmen yaşamı ciddi risk altında.

Leyla Güven, İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’a iki yıldan fazla süredir kullandırılmayan tutukluların temel haklarından olan aile bireyleriyle düzenli ve avukatlarıyla ihtiyaç duyması durumunda görüşme hakkının engellenmesine son verilmesini istiyor.

“TÜRKİYE’NİN YAKIN TARİHİ AÇLIK GREVLERİNDE KÖTÜ SİCİLE SAHİP”

Eyleminin ve talebinin muhtevasından bağımsız olarak, bir milletvekilinin, bir annenin bedenini ölüme yatırmış olması ve cezaevlerindeki açlık grevlerinin yaygınlık kazanması seçim sürecinde sıkıntılarımızı, sorunlarımızı daha da artırmakta. Konu her gecen gün biraz daha insani sınırları zorluyor. Türkiye’nin yakın tarihi açlık grevleri konusunda kötü bir sicile sahip.

Bu gidişatı durdurmak her şeyden önce insan olmamızın bir gereğidir. Sessizlik içinde ve gözlerimizin önünde bir milletvekilinin ve insanlarımızın kayıp gitmesini önlemek elimizde. Bugüne kadar bu  doğrultuda yapılan çağrılar, gösterilen çabalar ne yazık ki istenen sonucu yaratamadı. Sorunu çözecek olan Adalet  Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’ü daha fazla geç olmadan sorumluklarının gereğini  yerine getirmeye çağırıyoruz.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak