Alevi Haber Ajansi

Tuzluçayırlı kadınlar bir araya geldi: Kadınlar olarak varız, yaşamak istiyoruz-VİDEO

PİRHA – Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği, Tuzluçayır’ da bulunan demokratik kitle örgütleri, dernekler ve Ekmek ve Gül dergisi çalışanları ile bir araya gelmek için dayanışma kahvaltısı düzenledi. Etkinlikte kadın dayanışmasının önemine dikkat çekildi.

Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği, Tuzluçayır’ da bulunan demokratik kitle örgütleri, dernekler ve Ekmek ve Gül dergisi çalışanları ile bir araya gelmek için dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Kahvaltı etkinliğine PSAKD Mamak Şube Başkanı Yusuf Gölpınar, önceki Başkanlardan Mustafa Demirtaş, DAD Mamak Şube Ana Fatma Cemevi Eşbaşkanı Hasan Altun, Baş Kınık Köy Derneği Başkanı Mustafa Faramaz, Ekmek ve Gül Dergisi çalışanları ve çok sayıda Tuzluçayırlı kadın katıldı.

Etkinlikte ilk olarak  Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Elif Sancı’nın yaptığı selamlama konuşması ile başladı. Ardından çalışmaları gösteren slayt gösterimi yapıldı.

“KADINLAR HER YERDE ŞİDDETLE KARŞILAŞIYOR” 

Ekmek ve Gül dergisi çalışanları adına söz alan Burcu Yıldırım dayanışma ve mücadelenin  içinde olan kadınlarla yanyana gelmenin önemine değindi.  Yıldırım,  “Seslerini duyurmaya çalıştık, Ankara’dan Ağrı’ya Türkiye’nin dört bir yanında kadınların hikâyelerini mücadelelerini, yaşamlarında kendilerini hep birlikte dile getirdik ve birbirlerinin hikâyelerine ortak olduk” dedi.

Kadınların yaşamak için bile mücadele etmek zorunda olduklarına dikkat çeken Yıldırım, ” Daha iki gün önce okulda odasında bir akademisyen, öğrencisi tarafından öldürüldü, cinayete kurban gitti. Kadınların nerede olursa olsun, hangi eğitim seviyesinde olursa olsun, ne yazık ki erkek şiddet ile karşılaşıyorlar.  Biz kadınlar olarak buradayız, varız, yaşamak istiyoruz, mücadele ediyoruz” diye konuştu.

PANELLER VE KADIN ÇEMBERİ

Yıldırım’ın ardından Tuzluçayır Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Elif Sancı faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Sancı, “Biz ezilen, şiddet gören, hor görülen bütün kadınların yanında olmaya devam edeceğiz. Biz birlikte mücadele ediyoruz, birlikte etkinlikler planlıyoruz. Derneğimizde günlük planlarımız var. Pazartesi günleri öğrencilere kurs ve drama, Perşembe günü kadınlara okuma yazma öğretiyoruz, Çarşamba ve Cuma günleri örgü ve takı, biçim kurslarımız var. Her ayın Cumartesi günleri pilav yapıyoruz. Geleneksel pilav günleri, kuruluş şenlikleri ve 3 yıldır süren kadın koromuz var. Saz kurslarımız var. Haftanın 6 günü boyunca derneğimizde çalışmalara devam ediyoruz. Ayrıca her ay kadına dair paneller yapıyoruz. Kadın ev şiddete yönelik ayda bir kadın çemberimiz var” diye belirtti.

Derya DÖNMEZ-Cebrail ARSLAN/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak