Alevi Haber Ajansi

TÜM EMEKLİ-SEN: Enflasyon tavan yaparken, emekli ve emekçi taban yaptı

PİRHA-DİSK’e bağlı Tüm Emekli-Sen Ülkemizde son dönemlerde ekonomik anlamda yaşanan sıkıntılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada: “Türkiye tekrar yüksek enflasyonlu bir sürece girdi. Zira açıklanan yıllık artış oranı son 15 yıllık dönemin en yüksek tüketici fiyatları artışıdır” denildi.

DİSK’e bağlı Tüm Emekli-Sen son dönemlerde ülkedeki ekonomik gidişatın kötüye gitmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ağustos 2018 tüketici fiyatları artışı TEFE/TÜFE aylık yüzde 2,3 yıllık 17,94 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye tekrar yüksek enflasyonlu bir sürece girdi. Zira açıklanan yıllık artış oranı son 15 yıllık dönemin en yüksek tüketici fiyatları artışıdır. Daha kötüsü yurt içi üretici fiyatları artışının TÜFE yüzde 32,13 olarak gerçekleşmiş olmasıdır.Bu yüksek oranlı artışın piyasa etkileri ortaya çıktıkça, TÜFE artış oranları hızla artmaya devam edecektir. Daha açıkçası ortaya çıkan TEFE TÜFE farkı tüketici fiyatlarına yansıdıkça enflasyon önümüzdeki aylarda artmaya devam edecektir. Öte yandan Elektriğe, doğal gaza yapılan zamların, çarşı pazardaki hızlı fiyat artışının henüz istatistiklere yansımadığı da dikkate alınacak olursa tüketici fiyatlarında önümüzdeki aylarda önemli artışlar yaşanacaktır. Enflasyondaki hızlı artış büyük çoğunluğu 4 kişilik bir ailenin sadece mutfak giderinin karşılığı olan açlık sınırı altında maaş alan, 12 milyon 300 bin emekli başta olmak üzere, toplumun emekçi kesimlerin gelirlerinin reel olarak erimesine yol açacaktır. Bu nedenle, meclis derhal toplanarak duruma el koymalı ve emekliler ile asgari ücretliler başta olmak üzere, tüm ücretleri revize edecek kanuni düzenlemeleri hayata geçirmelidir” denildi.

HABER MERKEZİ

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak