Alevi Haber Ajansi

Yüzde 77 engelli raporu olan Ufuk Kişin serbest bırakıldı

PİRHA – 19 Aralık 2017’de İzmir’de HDP’ye yapılan operasyonda anne ve babasıyla birlikte gözaltına alınıp tutuklanan yüzde 77 engelli olan Ufuk Kişin bugün serbest bırakıldı. Ancak anne ve babası hala tutuklu olan Kişin’in yalnız başına yaşayamaması endişe yaratıyor. Kişin 2006’dan beri anne ve babasına bağlı hayatını sürdürebiliyor.    

19 Aralık günü İzmir”in çeşitli ilçelerinde HDP yöneticileri ve üyelerine yönelik yapılan operasyonda aynı aileden baba Nurali Kişin (56),  anne Fidan Kişin (53) ve çocukları Ufuk Kişin (30) tutuklanmıştı.

Yüzde 77 engelli raporu olan Ufuk Kişin için tutuklandığı günden beri yapılan başvurular sonucunda bugün serbest bırakıldı. 2006 yılında geçirdiği trafik kazasından sonra % 77 vücut fonksiyon kaybı olan Kişin, 2006 yılından beri anne ve babasına bağlı yaşamını sürdürüyor.

Ufuk Kişin’in amcası Turabi Kişin, yeğeninin serbest bırakılmasına sevindiğini ancak Ufuk’un tek başına hayatını sürdüremeyeceğini söyledi. Kişin, “Ufuk 2006 yılında kaza geçirdikten sonra % 77 oranında hem fiziksel hemde zihinsel engel durumu var. Yaşamını anne ve babasına bağlı olarak sürdürebiliyor. Hafızası çok zayıf, çok çabuk unutuyor. Yürürken dengesini yeterince sağlayamadığı için sendeleyip düşebiliyor” dedi.

Kişin, yeğeninin tek başına hayatını idame ettiremediğini belirterek, “Ufuk’un yaşamını sürdürebilmesi için anne veya babasından birinin en azından birinin denetimli serbestlikle bırakılması gerekir”dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak