Alevi Haber Ajansi

İran’da 2 milyon insan aç

İran Sosyal Refah ve Kooperatif Bakan Yardımcısı Ahmet Mideri, 2 Ocak’ta yapılan “2018 bütçesi, yoksulluğu artıracak mı azaltacak mı?” oturumunda İran’da 2 milyon aç insanın olduğunu belirtti.

İran’da 28 Aralık’ta hayat pahalılığını protesto için başlayan halk eylemlerinde gözaltına alınanlara dair endişeler artıyor. 1000’in üzerinde gözaltı bulunduğu ve bunların yaklaşık 100’ünün üniversite öğrencisi olduğu tahmin ediliyor. Ancak gözaltındakilerin akıbeti konusunda endişe var.

Bu arada, İRAM’ın derlediği habere göre, İran Sosyal Refah ve Kooperatif Bakan Yardımcısı Ahmet Mideri, 2 Ocak’ta yapılan “2018 bütçesi, yoksulluğu artıracak mı azaltacak mı?” oturumunda İran’da 2 milyon aç insanın olduğunu belirtti.

İran Meclis Sosyal Komisyonu İkinci Başkan Vekili Mesut Rezaei, bu istatistiklerin eğer doğru ise şok edici olduğunu ve istatistiklerde çelişki olduğunu savunarak, “Bu rakamların hangi kaynaktan el edildiğini bilmiyorum. Önce doğru olduğundan emin olunmalıdır. Bu istatistikler önemlidir. Çünkü diğer konular bununla birlikte tartışılıyor” şeklinde konuştu.

Mesut Rezaei, açıklamasına şöyle devam etti:

“Veri merkezlerimiz çok zayıf. Toplumla ilgili istatistikleri net olarak sunacak bir kurum veya kuruluş yok. Eğer varsa da kendi görüşleri ile sunuyorlar. Örneğin; toplumumuzun işsizlik sorunu gibi önemli bir hususta net veriler yok. En azından Çalışma Bakanlığına bazı konularda istatistik veri almak için başvurdum. Fakat kesin veriler elime ulaşmadı.”

Ahmet Mideri’nin açıkladığı rakamlarının çok büyük olduğunu ve öğle ve akşam yemeği yiyemeyenlerin olmasının şok edici olduğunu dile getiren Rezaei, büyük bir yoksul nüfus ile karşı karşıya olduklarını ve kaydetti.

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak