Alevi Haber Ajansi

’38 yıl 76 bayramdır onu öpemedim, koklayamadım ve ona sarılamadım…’ – VİDEO

PİRHA – “Bayramlar insanların birbirine sarıldığı, koklaştığı, barıştığı günlerdir. Ben 38 yıldır 76 bayram yaşadım abime sarılmadan, kucaklaşmadan ve onu koklamadan….”

699 haftadır Galatasaray Meydanı’nda kayıp yakınlarını arayan anneler, babalar, kardeşler, abiler, torunlar bir bayram daha sevdiklerine ulaşamadı. Onlarsız geçen nice bayramlara bir yenisi daha eklendi. 699. haftada Galatasaray Meydanı’ına kırmızı karanfilini alıp gelen yüzlerce kayıp yakını iktidara seslenerek, ‘Gözaltında kaybedilen sevdiklerimiz nerede?’ diye sordu.

700. HAFTAYA ÇAĞRI

İlk olarak HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu konuştu. 700. haftaya katılım çağrısı yapan Kerestecioğlu, “700 hafta mücadele demek, 700 hafta kayıplarını aramak demek, 700 hafta yan yana durmak, dayanışmak demek. Bu dayanışmayı büyütmek demek” dedi.

Gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren ise konuşurken duygulu anlar yaşadı. Eren, Kurban Bayramı’nda insanların birbirlerine sarıldığı koklaştığı, barıştığı günler olduğunu kaydetti.

“KARANFİL KOYABİLECEK BİR MEZARI BİLE YOK”

38 yıldır 76 bayramdır abisini öpmeden, sarılmadan, koklamadan bayramlar geçirdiğini söyleyen Eren, “Bizim sevdiklerimiz bu ülkenin kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı, kendilerini savunma hakları, yaşama hakları ellerinden alındı. Mezar hakları da ellerinden alındı, sadece onların değil bizim de alındı. Kaybettiklerimizin, sevdiklerimizin karanfil koyabilecek bir mezarı bile yok” dedi.

Üç gün sonra insanların mezarlarıyla kuçaklaşacaklarını söyleyen Eren, “Bizim sarılacağımız, kucaklaşacağımız bir mezarımız dahi yok. Bizim mezarlığımız, mezar yerimiz Galatasaray Meydanı oldu” diye konuştu.

“TALEPLER KARŞILANMADAN BAYRAMDAN SÖZ EDİLEMEZ”

Bu haftaki basın açıklamasını ise, Cumartesi İnsanlarından Maside Ocak yaptı. İnsanların sevdiklerini sonsuzluğa uğurlama ve bir mezara sahip olma hakkının elinden alındığı yerde bayramların bayram gibi yaşanamayacağının altını çizen Ocak, “Bir ülkede annelerin ‘Gözaltında kaybedilen evlatlarımıza ne olduğunu öğrenmek istiyoruz. Evlatlarımızı kaybedenlerin yargılanarak cezalandırılmalarını istiyoruz’ talebi karşılıksız kalmaya devam ediyorsa, orada bayramdan, hukuktan, adaletten söz edilemez. Çünkü bayramlar barış ister, huzur ister, sevinç ve neşe ister. Ancak hukukun üstünlüğünün egemen olduğu koşullarda, yurttaşlar için güvenli ve huzurlu bir yaşam gerçekleşebilir” ifadelerinde bulundu.

“GÖZALTINDA KAYBEDİLEN SEVDİKLERİMİZ NEREDE?”

Bayram öncesinde devleti yönetenleri bir kez daha göreve çağırdıklarını ifade eden Ocak,  şunları dile getirdi: “Gözaltında kaybetme suçunun faillerinin, kaybetme emrini verenlerin,  suçun işlenmesini teşvik edenlerin cezalandırılmalarını sağlayacak bir yargı sistemini derhal devreye sokun. Gözaltında kaybetme fiillerinde cezasızlığı sonlandırmak, kaybedilenlerin akıbetini ve yerini saptamak, şüphelileri saptayarak yargı önüne çıkarmak, sorumluları cezalandırmak zorundasınız. Bu sizin anayasal görevinizdir. Bayram vesilesiyle devleti yönetenlere bir kez daha soruyoruz. Gözaltında kaybedilen sevdiklerimiz nerede?” (HABER MERKEZİ)

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak