PİRHA- Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Kültür Sanat Kurulu, Unesco 2021 Hacı Bektaş-i Veli ve Yunus Emre Yılı kapsamında sanat şenliği düzenliyor. Fikir ve üretim kapasitelerinin desteklenmesi, edebiyat, resim, fotoğraf sanatına yönelik farkındalığın artırılması, yaratıcı sanatsal tasarım çabalarının teşviki, ilham verici hikayelere emek veren sanatçıların cesaretlendirilmesi ve motive edilmesi amaçlanıyor.
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Kültür Sanat Kurulu, UNESCO 2021 Hacı Bektaş-i Veli ve Yunus Emre Yılı kapsamında sanat şenliği düzenliyor.
Şenlik, temelde kültürlerin, fikirlerin, inançların ve yaşam tarzlarının panayırını açma misyonuna hizmet etmeyi öngörüyor.
Bu kapsamda; fikir ve üretim kapasitelerinin desteklenmesi, edebiyat, resim, fotoğraf sanatına yönelik farkındalığın artırılması, yaratıcı sanatsal tasarım çabalarının teşviki, ilham verici hikayelere emek veren sanatçıların cesaretlendirilmesi ve motive edilmesi amaçlanıyor.
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na bağlı federasyonların bünyesinde başlatılan ilk etap yarışmalarda dereceye giren sanat ürünleri, konfederasyon bünyesinde tekrar değerlendirilmeye tabii tutularak Avrupa bazında derecelendirme yapılacak.
Bu yıl “Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre Yılı” kapsamında ilk kez yapılacak olan sanat etkinliği bundan sonra da devam ettirilmesi ve her yıl özgün bir tema çerçevesinde gelenekselleştirilmesi hedefleniyor.
AABF Kültür ve Sanat Kurulu, şenliğin bu yılki teması ve sanat dallarını şu şekilde belirledi:
– Kompozisyon:
Konu: Serbest
– Fotoğraf:
Konu: Pandemi
– Resim:
Konu: Serbest
(Resim çalışması 06-16 yaş grupları ve 16 yaş üstü olmak üzere iki farklı yaş guruplarında değerlendirme yapılacak)
– Şiir:
Konu: Serbest
– Mektup:
Konu: Yunus Emre’ye ve Rebaka Lemp’e mektuplar
Bu çerçevede;
1. Başvuru sahiplerinin eserleri, yukarıda belirtilen ana tema ve ilkeler çerçevesinde değerlendirmeye alınır.
2. Her birey bir eserle her yarışma dalına başvurabilir, birden çok sayıda başvuru kabul edilmemektedir.
3. Başvuru eserlerinin daha önce hiçbir koşulda yayınlanmamış olması gerekmektedir.
4. Yarışmaya katılacak Kompozisyon ve Mektupların iki bin kelimeyi geçmemesi gerekmektedir.
5. AABF Kültür Sanat Kurulu, katılımcı eser desteklenmeye değer görülsün ya da görülmesin, başvuru konusu eseri iade etmek zorunda değildir. (Kurul, başvuran eserleri kendi bünyesindeki atölyelerde çalışma ve analiz malzemesi olarak kullanma hakkına sahiptir)
6. Başvurular içerisinden, jürinin belirleyeceği ilk üçe giren eserler jüri tarafından üst kurumumuz olan AABK Komisyonuna gönderilecektir. Almanya’da dereceye giren tüm eserler Avrupa Jürisi tarafından tekrardan değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
7. AABK Komisyonu tarafından dereceye laik görülen eserler, kurumun yayın organlarında, yarışmacının imzasıyla yayınlanacaktır.
8. Almanya kapsamlı yarışma aynı zamanda eyaletler düzeyinde de olacağından, başvuru ürünlerinin hangi şehirden yapıldığı mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca; Almanya yarışmasına, temsilciliklerimizin bulunduğu 6 eyalet dışında, 7.ci bölge olarak da Türkiye’den katılımlar kabul edilecektir.
9. Yarışmaların başlama tarihi: 01.03.2021
Yarışmalara son başvuru tarihi 15.04.2021
Sonuçların açıklama tarihi: 07.05.2021
10. Kompozisyon, Mektup ve Şiir dallarında Türkçe, Kürtçe, Kırmançki ve Almanca dillerinde başvuralar kabul edilir.
11- Tarafımızca dikkat edilecek hususlar:
– Ana Tema
– Temayı ele alış şekli
– Kullanılan lisana hakimiyet ve derinlik
– Bütünsellik
– Verilmek istenilen mesajın yansıtılma becerisi
12. Başvurular için online adreslerimiz:
Web: www.aabf-ksk.de
Email: info@aabf-ksk.de
Tel: +49 178 950 14 28
(HABER MERKEZİ)
Yoruma kapalı.