Alevi Haber Ajansi

Şaroğlu’ndan Gülistan Doku sorusu: Gerçeğin açığa çıkmasından mı endişe ediliyor?

PİRHA-Adalet Bakanı Gül’ün Dersim’i ziyareti sırasında, gazetecilerin Gülistan Doku’ya ilişkin soru sormamaları yönünde uyarılmalarını Meclis gündemine taşıyan CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, “Bu antidemokratik uygulamanın altında, bir gerçeğin açığa çıkmasının endişesi mi yatmaktadır?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün şehri ziyareti sırasında gazetecilere Gülistan Doku ile ilgili soru sorulmaması yönünde talimat verildiği iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Şaroğlu, Abdülhamit Gül’ün Dersim’deki programını takip eden gazetecilerin, iki yıldır kayıp olan Gülistan Doku’ya ilişkin soru sormamaları yönünde uyarıldıklarını kaydetti.

TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde Şaroğlu, “700 günü aşkındır kendisinden haber alınamayan ve adeta sırra kadem basan bir üniversite öğrencisinin akıbetinin, ülkenin Adalet Bakanına sorulmasında nasıl bir sakınca görülmektedir? Bu antidemokratik uygulamanın altında, bir gerçeğin açığa çıkmasının endişesi mi yatmaktadır?” ifadelerini kullandı.

“GERÇEĞİN AÇIĞA ÇIKMASINDAN MI ENDİŞE EDİLİYOR?”

Şaroğlu, yanıtlanması istemiyle önergesinde şu sorulara yer verdi:

“- Bir kamu görevlisinin, basın toplantısında Gülistan Doku hakkında soru sorulmaması için gazetecileri engellemeye çalıştığı iddiaları doğru mudur. Eğer doğru ise bu durum bilginiz dahilinde mi gerçekleşmiştir?

– Kamuoyunun haber alma hakkı için mesleğinin bir gereği olan ve Anayasa’nın da hükmettiği soru sorma hakkını kullanmaya çalışan gazetecilerin, böylesi bir yasakla karşılaşmasının gerekçesi nedir?

– Bir kamu görevlisinin, ‘keyfi’ olarak beğenmediği soruların sorulmasını engelleme ve mesleğini icra eden gazetecilere sansür uygulama hakkı var mıdır? Bu durum hem Anayasaya hem de Türkiye’nin taraf olduğu sözleşmelerde tanımlanan ‘basın özgürlüğü’ ilkesine aykırı değil midir?

– 700 günü aşkındır kendisinden haber alınamayan ve adeta sırra kadem basan bir üniversite öğrencisinin akıbetinin, ülkenin Adalet Bakanına sorulmasında nasıl bir sakınca görülmektedir? Bu antidemokratik uygulamanın altında, bir gerçeğin açığa çıkmasının endişesi mi yatmaktadır?

– 5 Ocak 2020 tarihinde Tunceli Merkez’de kaybolan ve bir daha izine rastlanılmayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybına ilişkin etkin bir araştırma/soruşturma yürütülmemiş ve kamuoyu yeterince aydınlatılmamıştır. Ülkenin adaletinden sorumlu bir bakan olarak bu konuda bir girişimde bulunacak mısınız?”

PİRHA/ ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak