PİRHA- KHK ile ihraç edildiği 29 Ekim 2016 tarihinden bu yana işine geri dönmek için direnen Öğretmen Engin Karataş, yaptığı eylemler nedeniyle hakkında Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davadan beraat etti. OHAL Komisyonu ise işini geri istediği için Öğretmen Karataş’ın başvurusunu reddetmişti.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde sınıf öğretmeniyken KHK ile 29 Ekim 2016’da ihraç edilen Engin Karataş’ın OHAL Komisyonu başvurusu, yaklaşık 3 yıldır “İşimi istiyorum” eylemleri gerekçe gösterilerek reddedilmişti. Komisyonun red kararına itiraz eden Karataş, Eğitim-Sen’in avukatları aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine Şubat ayında Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açtı.
Engin Karataş öğretmen, “İşimi istiyorum” eylemleri yaparken defalarca polis tarafından gözaltına alındı ve hakkında davalar açıldı. Ancak geçen gün sevindirici bir gelişme oldu. Öğretmen Karataş, ihraç edildiği işine geri dönmek için yaptığı eylem nedeniyle hakkında Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davadan beraat etti.
Engin Karataş, beraat kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Karataş, “İşimizi geri istemek suçundan beraat ettik. Öncelikle davayı titizlikle takip edip en iyi şekilde savunan avukatlara, sonrasında masuma masumdur, suçsuza suçsuzdur, diyebilen hakimlere teşekkür ederim” dedi.
BASIN AÇIKLAMASINA KATILDILAR DİYE TERÖR PROPAGANDASI YAPMAKLA SUÇLANDILAR!
Karataş, işe geri dönme eylemlerini ve dava sürecini şöyle hatırlattı:
“2017 yazında Ankara’da Güven Park’ta basın açıklamasına katılmıştık. KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun da çağrısıyla Nuriye, Semih ve tüm hukuksuzca ihraç edilenler iade edilsin, konulu açıklama gerçekleştirilemeden polis saldırısıyla engellendi. Polis o gün Ankara’da adeta terör estirdi. Kolu kırılan sokak ortasında darp edilenler oldu. İki otobüs insanı gözaltına aldılar. Benimle birlikte 16 kişiyi 6 gün nezarette tuttular. Sonrasında terör propagandası ve gösteri yürüşleri kanununa muhalefet suçlamasıyla dava açtılar. Hepimize yurt dışı yasağı verip serbest bıraktılar.
“DAVA 3 YIL SÜRDÜ; EBRU TİMTİK ETKİLİ SAVUNMA YAPMIŞTI”
Dava 3 yıl sürdü. Aramızda adalet için ölüm orucunda yaşamını yitiren Ebru Timtik de vardı. Yandaki hücreden devrimci türküler söyledi. Tutuklandıktan sonraki duruşmalarda da etkili savunma yapmıştı. Haberi duymasını isterdim. Bugün Türkiye’ de adaletin kırıntısını buluyorsak Onun gibi insanlar sayesindedir.
“ZALİME KARŞI DİRENMEKTEN HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM”
Beni ve Mehmet hocamı gönüllü avukatlar ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın avukatları savundu. OHAL Komisyonu bu davayı gerekçe göstererek işe iade başvurumu reddetmişti. Olsun be. Zalime karşı direnmekten hiç pişman değilim.”
OHAL Komisyonu Karataş’ın başvurusunu işine geri dönmek için yaptığı eylemleri “suç” sayarak reddetmişti. Peki, OHAL Komisyonu, mahkemenin beraat kararı karşısında nasıl bir tavır sergileyecek?
PİRHA/ İSTANBUL
Yoruma kapalı.