PİRHA – Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin çağrısı ile bir araya gelen mimarlar, depremzedeler için geçici barınma üniteleri atölye çalışmasına başladı.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, depremzedeler için geçici barınma üniteleri atölye çalışmasını başlattı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yurtdışında üretimi yapılacak barınma ve yaşam ünitelerinin montajının Türkiye’de olacağını duyurdu.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, deprem bölgesi için ‘Yeni Yaşam Üniteleri’ ismi verilen ve 5 bin kişilik bir nüfus için planlanan çalışmanın detaylarını anlattı. Yapılan atölyeye 60 mimar katılım gösterdi.
Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken bölge için acilen sorumluluk alınması gerektiğini vurguladı. Mimarlara yeni yaşam üniteleri tasarlamak için çağrı yapılırken, 60 mimarın katılımıyla ilk çalışma başladı.
BARINMA ÜNİTELERİ YURTDIŞINDA ÜRETİLECEK
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde buluşan mimarlar, depremzedelerin sağlıklı barınma ve toplumsal yaşama katılabilmeleri için, barınma, sosyal mekânlar, eğitim yapıları sağlık birimleri, çamaşırhaneler, yemekhaneler vb. alanlardan oluşacak, yaşam ünitelerinin ilk atölye çalışmasını yaptı.
Vaziyet planından modellemeye kadar tüm tasarım süreci gönüllü mimarlar tarafından gerçekleştirileceği açıklandı.
Ünitelerin Malatya’da kurulacağını, 140 bin metrekarelik bir alanda olacağını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Yeni yaşam üniteleri için bu ülkenin mimarları bizimle işbirliği içerisinde ve gönüllü olarak emeklerini hiç tereddütsüz depremzedeler için ortaya koymaktadırlar. Yeni yaşam evleri projelerini daha önce de gerçekleştirdik. 1999 depreminde İzmit’te benzer bir uygulama ile deneyimlemiştik. Biz üniteleri ve yerleşim planlarını üreterek, göndereceğiz. Üniteler, yurtdışında üretilecek ve montajı Malatya’da yapılacak. Nereden gelirse gelsin bilimsel bilgimizi halkın hizmetine sunmaya devam edeceğiz” dedi.
PİRHA/ANKARA
Yoruma kapalı.