PİRHA- Sanatı toplumla buluşturmak amacıyla Mersin, iki ayrı etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu hafta Mersin’de 12. Uluslararası İşçi Filmleri ve 3. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali düzenleniyor. Festivallere ilişkin açıklama yapan tiyatro festivali “Dünya, sanatla daha güzel ve yaşanılır. O halde açılsın perdeler! Oynansın oyunlar” derken, İşçi filmleri festivali yetkilileri ise “Sinema dünyasında sosyal gerçekçilik akımının yeniden değer bulmasına katkı sunmak için haydi sinemaya” dedi.
12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor.
Mersin’de 17-18-19 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan “Uluslararası İşçi Filmleri Festivali”ne ilişkin düzenleme komitesinin düzenlemiş olduğu basın açıklamasında konuşan Ahmet Usneker, “Esas beklentimiz işçilerin hem ülke içinde hem de ülke dışındaki kendi sınıfından insanlarıyla iletişim kurmalarını sağlamak. Bu festivali düzenlerken gerçekleşmesini istediğimiz diğer bir konu da sinema dünyasında sosyal gerçekçilik akımının yeniden değer bulmasına katkı sunmak” dedi.
Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Mersin Programı şöyle:
17 Kasım Cuma saat 18.30’da Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda Açılış Gecesi Yılmaz Güney’i anlatan Belgesel Filmi, 18 Kasım Cumartesi Özgün Sanat Atölyesi’nde saat 11.00-17.20 arasında gösterimler ve grup permiyen müzik dinletisi, 19 Kasım Pazar Özgün Sanat Atölyesi’nde 11.00 19.30 arasında gösterimler ve ardından Grup Permiyen ve Ot Dergisi Yazarı ve Senarist Birol Tezcan ile Sansur ve toplum ilişkisi üzerine söyleşi, 19 Kasım Pazar Mezitli Kent Konseyi’nde 11.00-18.40 arası gösterimler…
3.Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali de başlıyor
Mersin Tiyatro Derneği tarafından 18-26 Kasım 2017 tarihleri arasında 3’üncüsü düzenlenecek olan ‘Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’ne ilişkin konuşan Salih Yıldırım, “Amacımız aynı: şehrimizde tiyatral çalışmalar oluşturarak yeni nesillerle Türk tiyatrosunu geleceğe taşımak, kaliteli çalışmaları şehrimize getirerek iyi bir izleyici kitlesi oluşturmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine aracı olmak. Kültür ve düşünce hayatımızı şekillendiren tiyatroyu bütün renkleriyle kucaklayarak önce şehrimize sonra ülke insanımıza tanıtmak; tarih, toplum, dil ve kültür üzerinde bu denli etkili olan tiyatronun yetiştirmiş olduğu insanları bu kapsamda ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmaktır. Tiyatroyu unutursak hayatı, insanı ve insanca olanı unuturuz… Dünya, sanatla daha güzel ve yaşanılır. O halde açılsın perdeler! Oynansın oyunlar” diye konuştu.
Diren KESER/MERSİN
Yoruma kapalı.