Alevi Haber Ajansi

Mersin Eğitim-Sen’den çağrı: Okullar salgın koşullarına hazır değil

PİRHA- Eğitim ve Bilim Emekçileri sendikası (Eğitim-Sen) Mersin Şubesi Pazartesi günü başlanacak olan yüz yüze eğitime ilişkin alınması gereken tedbirlere dair basın açıklaması düzenledi. Açıklamada okulların yüz yüze eğitime başlaması yönünde kararlar alınmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve iktidarın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğini ifade edildi.

Eğitim-Sen Mersin Şubesi yeni eğitim yılına dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Sınıfların kalabalıklığına vurgu yapılan açıklamada okullardaki temizlik için yeterli personelin istihdam edilmediği ve yeterli malzeme alınmadığına işaret edildi.

“OKULLARDA SAĞLIKLI ORTAM OLUŞTURULMALI”

Eğitim Sen Mersin Şube Sekreterİ Semih Gündoğdu eğitim öğretim yılının koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde açıldığına dikkat çekerek, okulların salgın koşullarına hazır olmadığını söyledi. Gündoğdu, Türkiye’nin salgın süresince okulları en uzun süre kapatan ülkeler arasında yer aldığını hatırlatarak taleplerini şöyle sıraladı:

MEB bugüne kadar seyreltilmiş sınıf uygulamasına ilişkin olarak nasıl bir hazırlık içinde olduğunu, kaç yeni derslik yaptığını açıklamamıştır. Kalabalık sınıflar mutlaka seyreltilmelidir.

Okullarımızın büyük bir çoğunluğunu oluşturan kalabalık okullarda, öğrenci ve öğretmen tuvaletlerinde gerekli genişletme yapılmalı, lavabo sayıları artırılmalı ve öğretmen odası sayıları ikiye çıkarılmalıdır. Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sistemi tüm sınıflarda hayata geçirilmelidir.

Maske, sabun ve diğer hijyen malzemeleri için okullarımızın öğrenci sayısına göre gönderilen 11.000 ile 12.000 TL düzeyindeki kaynağın kırtasiye ve diğer giderler de düşünüldüğünde yeterli olmadığı açıktır. MEB velileri kaynak olarak görmekten vazgeçmeli ve okullara yeteri kadar kaynak ayırmalıdır.

Okullarımızda sağlıklı bir ortamın düzenli bir şekilde oluşturulması için yeteri kadar yardımcı personel kadrolu olarak derhal işe alınmalıdır.

Zaman zaman temaslı veya hasta olabilecek öğretmenlerimizi de düşündüğümüzde öğretmen ihtiyacının giderilmesi için, bir an önce ve en az 100 bin öğretmen atamasının yapılması önemlidir. MEB’i ek öğretmen atamaları konusunda bir an önce açıklama yapmaya çağırıyoruz.

Pandemi koşullarında 40 dakikalık ders sürelerinin azaltılması için eğitim emekçilerinin de görüşleri alınarak gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

ADANA

Eğitim Sen Adana Şubesi,  “Yaşam hakkı ile öğrencilerimizin eğitim hakkını riske atan eksiklikler için acil önlem alsın” şiarıyla İnönü Parkı’nda açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, hükümetin yüz yüze eğitimi için gerek tedbirleri alması gerektiğini vurguladı. Kaya, okulların yüz yüze eğitime ne kadar hazır olduğuna ilişkin tespit ve taleplerini açıkladı.

MALATYA

6 Eylül’de 2021-2022 yeni eğitim öğretim yılı için yüz yüze eğitim için Eğitim Malatya şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim öğretim yılı Kovid-19 salgınının gölgesinde açılırken, okulların salgın koşullarına karşı hazır olduğunu söylemek mümkün değildir” denildi.

Sendika binasında yapılan açıklamada yüz yüze eğitim için kaygılar paylaşılırken aşı içinde çağrı yapıldı.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak