Koronavirüs nedeniyle can kaybı 2 bin 247’ye yükselirken, bugüne kadar taburcu edilenlerin sayısı da 18 bin 522’ye ulaştı.
Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 247’ye çıktı. Virüs bulaşmış hasta sayısı ise 76 bin 723’e yükselirken 18 bin 522 kişi de tedavi edildi. Son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısı 119, vaka sayısı ise 996 kişi arttı. Çin ana karasında 2 bin 236, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 2, İran’da 2, Japonya’da 3, Güney Kore, Tayvan, Filipinler ve Fransa’da da birer kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
Çin ana karasında 75 bin 465, Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 69 ve Makau Özel İdari Bölgesi’nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan’da da 24 kişide Kovid-19 tespit edildi.
Kovid-19 görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:
“Japonya 727, Güney Kore 156, Singapur 85, Tayland 35, Malezya 22, Avustralya 17, Vietnam 16, Almanya 16, ABD 15, Fransa 12, İngiltere 9, Birleşik Arap Emirlikleri 9, Kanada 8, İran 5, İtalya 3, Hindistan 3, Filipinler 3, Rusya 2, İspanya 2, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsveç 1, Finlandiya 1, Mısır 1.”
- Çin’in kuzeybatısında Şaanşi eyaletinde Kovid-19 taşıyan hamile kadın, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.
- Çin Komünist Partisinin (ÇKP) Hubey Parti Sekreteri Ciang Çaoliang, salgının ortaya çıkmasından bu yana eyaletteki “zayıf yönetim” gerekçe gösterilerek görevinden alındı.
- Eyalet yetkilileri, virüsün yol açtığı enfeksiyonu tespit etmek için bilgisayarlı tomografi (CT) taramaları kullanmaya başladı.
- Çinli bilim insanları virüsle mücadele çerçevesinde iki anti viral ilacı test etmeye başladı. İlaçlarla ilgili klinik test sonuçlarının haftalar içinde açıklanması öngörülüyor.
- Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kovid-19 salgınının ekonomiye verdiği zararı yönetmek amacıyla işletmelere vergi indirimi dahil yardımda bulunma sözü verdi.
- Çin’in Guangcou ve Şıncın şehirlerindeki yerel meclisler, Kovid-19 salgınıyla mücadelede şahısları, şirketleri ve yönetimleri seferber etme hazırlığını öngören tasarıları kabul etti.
- Koronavirüs salgınının en fazla etkili olduğu Çin’de hastalığın daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla insanlara risk altında olup olmadıklarını bildiren bir telefon uygulaması geliştirildi.
- Salgınının yarattığı endişe nedeniyle Pasifik Okyanusu’na kıyısı olan ülkelerde demirleyecek liman bulamayan kruvaziyer, Kamboçya tarafından kabul edildi.
- Dünya GSM Birliği (GSMA), 24-27 Şubat’ta İspanya’nın Barselona kentinde yapılması planlanan ancak Kovid-19 salgınından dolayı 40’a yakın mobil teknoloji şirketinin katılmama kararı aldığı Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC) iptal edildiğini açıkladı.
VİETNAM’DA KARANTİNA
Vietnam’da 10 bin kişinin yaşadığı Son Loi yerel idaresi koronavirüs rastlanması sebebiyle karantina altına alındı.
Vietnam Sağlık Bakanlığı 13 Şubat’tan itibaren Son Loi yerel idaresinin bulunduğu bölgeyi izole ettiklerini ve karantinaya aldıklarını açıkladı. Bakanlık bugün itibariyle bölgede 6’ncı koronavirüs vakasına rastladıklarını ve bu sebeple karantina kararı aldıklarını ifade etti. Vietnam Son Loi idaresi Çin’in Vuhan kentinden sonra karantinaya alınan ilk bölge oldu.
PEKİN’DE MASKE TAKMAYANA GÖZALTI UYARISI
Bu arada, Pekin Belediyesi’nden yapılan açıklamada otel, restoran, süpermarket, eğlence alanları, toplu taşıma ve benzeri yerlerde maske takılması gerektiği bildirildi.
Maske takmayı reddeden kişilere önce gerekli uyarıların yapılacağı belirtilen açıklamada, kişi bu tutumunu sürdürürse gözaltına alınabileceği vurgulandı.
Yoruma kapalı.