Alevi Haber Ajansi

KHK’li öğretmen, OHAL Komisyonu Hakimlerini HSK’ye şikayet etti!

PİRHA- KHK ile 2016’da ihraç edilen Engin Karataş, OHAL Komisyonu hakimlerini, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet etti. Karataş, “Gerekçeli kararda belirttikleri belgenin olmadığı ortaya çıktı” diyerek hakkında karar veren yetkililer hakkında işlem yapılmasını talep etti.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sınıf öğretmeniyken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 29 Ekim 2016’da ihraç edilen Engin Karataş, Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu hakimlerini HSK’ye şikayet etti.

Öğretmen Engin Karataş, hakimlerin, gerekçeli kararda iki maddeye göre ret kararı verdiklerini belirterek şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“1-Gerekçeli kararda belirttikleri belgenin olmadığı ortaya çıktı.

OHAL Komisyonu hakimleri, başvurum hakkında verdikleri ret kararının ikinci maddesinde ‘Diğer Tespitler’ bölümünde ‘Kurumunca Komisyonumuza intikal ettirilen başvurucuya ait personel bilgi dosyasında başvurucu hakkında DHKP/C terör örgütü ile irtibat ve iltisaklı olduğu bilgisine yer verildiği tespit edilmiştir.’ (Ek1 Sf.3) şeklinde belirtmişlerdir.

Bahsedilen belgenin bulunmadığı idare mahkemesi sürecinde anlaşılmıştır.

Ankara 22. İdare Mahkemesi, 2020/245 nolu dosyanın ara kararında Milli Eğitim Bakanlığın’dan personel bilgi dosyasındaki bilgi, belge, soruşturma evrakı, ihbar dilekçesi gibi tüm delilleri ve özellikle komisyonun dayandığı belgeyi istemiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı 28.07.2021 tarihinde mahkemeye verdiği cevapta Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün emri ile Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 27.07.2021 tarihli E-44976048-641.04-28568333 Sayılı cevabında ‘Başkanlığımızda Komisyon kararı ve ekleri dışında herhangi bir inceleme-soruşturma raporu, tutanak ve belge bulunmamaktadır.’ ( Ek3 Sf.2) Belirtilmiştir.

Özetle Komisyon hakimlerinin gerekçeli kararda belirttikleri belge yoktur.

2-İşimi ve öğrencilerimi geri istediğim protestolarda açılan davaları red gerekçesine dayanak gösterdiler.

KHK ile işime son verildikten sonra anayasal hakkımı kullanıp işimi geri istediğimi belirten protesto gösterileri yaptım. Protestolarım kimseyi rahatsız etmedi. Vatandaşlardan bir şikâyet de olmadı. Ancak bazılarında polis tarafından gözaltına alındım ve dava açıldı. Mahkemelerden beraat kararları verildi. Bir defa da sendikam Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın çağrısıyla yapılan basın açıklamasında gözaltına alındım. Hakkımda DHKP/C örgüt propagandası davası açıldı. Sonunda beraat verildi. Aleyhime kesinleşen karar yoktur. Komisyon hakimlerinin UYAP incelemesinde belirttikleri davalar bunlardır. Hakimler masumiyet karinesini ihlal etmişlerdir. Ayrıca çalışırken henüz protestoya başlamadığım için herhangi bir irtibat kurulacak dava da açılmamıştı. Başka delil olmadığına göre işten çıkarılmamın ve iade talebimin reddini gerektirecek hiçbir somut delil sunulmamıştır.”

DEFALARCA KEZ GÖZALTINA ALINIP DARP EDİLDİ!

Engin Karataş, Muğla’nın Bodrum ilçesinde 13 yıl boyunca görev yaptığı ilkokuldan 29 Ekim 2016’da Resmi Gazete’de yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmişti. O günden beri de Bodrum meydanında “İşimi istiyorum” eylemi yapıyor.

Öğretmen Karataş, eylem yaptığı yaklaşık 4 yıl içinde yüzlerce kez gözaltına alındı, polis tarafından darp edildi. Engin Karataş’ın OHAL Komisyonu başvurusu uzun bir aradan sonra sonuçlandırıldı. Başvuruyu reddeden komisyon, öğretmen Engin Karataş’ın işine iade edilmemesine gerekçe olarak, ihraç edildikten sonraki ‘işimi geri istiyorum’ diyerek başlattığı eylemleri gerekçe göstermişti.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak