PİRHA-2017 yılında KHK ile ihraç edilen akademisyen Gözde Özdikmenli görevine iade edildi. Barış Bildirisi imzacılarının talebinin Türkiye’de barışı sağlamak olduğunu belirten Özdikmenli, “Barış akademisyenleri Türkiye’de barış istediler. Barış Bildirisi’ni imzalayan arkadaşlarımla gurur duyuyorum” dedi.
15 Temmuz ‘darbe girişimi’ sonrası ilan edilen OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) sonuçları ağır oldu. 15 Temmuz 2016’da yaşanan ‘darbe girişimi’ sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında 139 bin 356 kamu çalışanı hakkında idari işlem yapılarak 104 bin 771 kamu çalışanı kesin olarak ihraç edildi.
Resmi Gazete’de yayımlanmayan veya kurum internet sayfalarında duyurulmayan ihraçlar da olduğundan, toplam ihraç sayısının belirtilen rakamdan daha fazla olduğu kaydediliyor. KHK’lilerin mağduriyet listesi bilinenden çok daha uzun.
2017 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden ihraç edilen Barış Akademisyeni Gözde Özdikmenli, görevine iade edildi.
“6 YIL HİÇ KOLAY GEÇMEDİ, HAYATIM DEĞİŞTİ”
‘Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Barış Bildirisi’ne imza atmış 11 arkadaştık’ diyerek sözlerine başlayan Barış Akademisyeni Gözde Özdikmenli “Neye göre seçtiklerini bilmediğimiz altı akademisyeni ihraç etme kararı aldılar. Altı yıl hiç kolay geçmedi, hayatım değişti. Daha güvensiz diyebileceğim bir yola girdim. Hiç kolay değildi ve binlerce insan Türkiye’de bunu yaşadı. Haksız yere ihraç edildiler ve dönüş bekliyorlar” diye belirtti.
“TEK BİR KİŞİ KALMAYANA DEK ADALETSİZLİK SON BULMAZ”
Yaşadıklarının Türkiye demokrasisi açısından çok olumsuz bir durum olduğunu belirten Özdikmenli, “KHK ile olan bir şeydi, hiçbir suçumuz yokken oldu. Birçok insanı haklarında belge yokken ihraç ettiler. Kimi insanlar maalesef intihar etti. Suçlananlar küçük düşürülenler oldu. Elimizden geldiğince dik durmaya çalıştık. Diğer arkadaşlarımız da dönsün istiyoruz. Herkesin görevlerine iade edilmesini istiyoruz. Tek bir kişi kalmayana kadar adaletsizlik son bulamaz” dedi.
“ÜLKEMİZE BARIŞ GELECEK”
Barış Bildirisi imzacılarının talebinin Türkiye’de barışı sağlamak olduğunu ifade eden Özdikmenli “Barış akademisyenleri Türkiye’de barış istediler. Türkiye’de iç savaş olmasın diye yola çıktılar. Hepimiz belli bir duyarlılık içinde olaya yaklaşma çalıştık. Umarım hedefine ulaşmıştır. Barış Bildirisi’ni imzalayan arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Umarım ülkemize barış gelecek. Barış elbette ayrımcılık ve ırkçılık olmazsa gelir. Ülkemizde görüyoruz belli etnik gruplara olan ayrımcılık başka ayrımcılıkları doğurabiliyor. İsteğimiz ülkemizin barış içerinde olması ve herhangi bir alanda ayrımcılığın olmaması” diye konuştu.
PİRHA/İSTANBUL
Yoruma kapalı.