Alevi Haber Ajansi

Yazar Fikret Başkaya gözaltına alındı

PİRHA- Yazar Fikret Başkaya, Ankara’daki evine sabah yapılan baskınla gözaltına alındı. Başkaya’nın yanı sıra aralarında HDP yöneticilerinin olduğu bazı kişilerin de gözaltına alındığı ve dosyada gizlilik kararı olduğu belirtiliyor.

İktisatçı- Yazar Doç. Dr. Fikret Başkaya’nın, Ankara’daki evine sabah saatlerinde baskın yapıldı. 77 yaşında olan Başkaya, evdeki aramanın ardından gözaltına alındı. Başkaya’nın neden gözaltına alındığı henüz öğrenilemedi. Başkaya’nın yanı sıra aralarında HDP yöneticilerinin olduğu bazı kişiler de gözaltına alındı.

CHP milletvekili Barış Yarkadaş da Başkaya’nın gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Yarkadaş, Başkaya’nın evinde arama yapan polislerin,‘Paradigmanın İflası’ adlı kitap ile evdeki cep telefonunu da tutanakla götürdüğünü, Başkaya’nın gözaltına alınmasına sebep olan dosya kapsamında 20 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğunun söylendiğini aktardı.

Başkaya, 2007’den bu yana kurucusu olduğu Özgür Üniversite’de ders veriyor.

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak