PİRHA- Milli Eğitim Bakanlığı, velilere 8 ana başlıkta eğitimlerin verildiği “Aile Okulu Projesi” başlatmasını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e soran HDP Milletvekili Kemal Bülbül, “Bakanlığınız yine aynı program kapsamında çocuk haklarına odaklanarak “Çocuğun ihmal ve istismarının önlenmesi” maksadıyla bir eğitim programı öngörmekte midir?” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı, velilere 8 ana başlıkta eğitimlerin verildiği “Aile Okulu Projesi” başlattı. Ailelerin, öğrenci gelişimine katkı sunacak mekanizmalarla ilgili bilgilendirildikleri projeden şu ana kadar 7 pilot ilde 32 bin kişi yararlandı.
HDP Milletvekili Kemal Bülbül, konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Bülbül önergesinin gerekçe bölümünde, “Haber Global’in 14 Temmuz 2022 tarihli web sayfasında Millî Eğitim Bakanlığı’nın velilere 7 pilot ilde 32 bin kişiye ulaşan ve diğer tüm illerde 8 ana başlıkta eğitimlerin verileceği Aile Okulu Projesi’ni başlattığına dair habere yer verilmektedir. Millî Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplumun temeli olan aileyi güçlendirmek için yeni bir proje başlatıldı. Aile Okulu Projesi kapsamında “aile içi iletişim”, “çatışma ve stres yönetimi”, “bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı”, “bağımlılıkla mücadele”, “sosyal duygusal beceri gelişimi”, “akran ilişkileri”, “ahlaki gelişim”, “sağlıklı beslenme” ve fiziksel aktivitelerden oluşan eğitimlerin verildiği dile getirilmektedir” diye belirtti.
Milletvekili Kemal Bülbül, bu bağlamda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması için şu soruları yöneltti:
1- Bakanlığınız tarafından yaşama geçirilen “Aile Okulu Projesi” kapsamında “aile içi iletişim”, “çatışma ve stres yönetimi” ve benzeri konularda başlattığı proje kapsamında verilen eğitim programına ekolojik felaketin eşiğinde olmamız nedeniyle çevre duyarlığını geliştirmek amacıyla küresel iklim değişikliklerini konu alan bir ders eklemek için herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?
2- Bakanlığınız yine aynı program kapsamında çocuk haklarına odaklanarak “Çocuğun ihmal ve istismarının önlenmesi” maksadıyla bir eğitim programı öngörmekte midir?
3- Bakanlığınızın proje kapsamında vereceğini ifade ettiği “ahlaki gelişim” eğitimleri ülkemizin etnik, dinsel ve kültürel çeşitliliğini kapsayacak mıdır?
4- Bakanlığınızın proje kapsamında vereceğini ifade ettiği eğitimlerde çocukların uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan hakları ile ilgili farkındalığın artırılmasına
yönelik ne tür çalışmalar öngörmektedir?
5- Bakanlığınızın proje kapsamında vereceğini ifade ettiği eğitimler tasarlanması ve uygulanması sürecinde aile ve çocuk gelişimi konusunda çalışmalar yapan akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının etkin katılımı gözetilmiş midir?
PİRHA/ ANKARA
Yoruma kapalı.