PİRHA- Yayınladığı bir haber nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Gazeteci Gençağa Karafazlı, savcılık ifadesini haberleştirmesinin ardından habere de erişim yasağı geldi. Karafazlı’nın yayınladığı haberlerden dolayı bugüne kadar hakkında 40 ayrı dava açıldığı öğrenildi.
Muhalif basına yönelik yasak, baskı ve yıldırma uygulamaları bu kez yargı eliyle Rize Nabız ve bölgesel yayın yapan Kuzey TV habere karşı kullanılıyor.
Yargı üzerinden erişim yasakları yine peş peşe geldi. Karadeniz Bölgesi’nde ve Rize’de yayınladığı muhalif haberleriyle bilinen “Rize Nabız”,” Kuzey TV” haber sitelerine bugüne kadar yaklaşık 20 ayrı haberine erişim yasağı getirildi.
Karafazlı’nın rizenabız, kuzeytv haberde, “RTEÜ ‘de hakkında taciz ve mobbing iddiaları bulunan akademisyen Hacıcanferoğlu, Karafazlı hakkında suç duyurusunda bulundu” başlıklı habere de erişim yasağı geldi.
“BİZE ‘BURANIN ADI RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SUSUN’ DİYORLAR”
Muhalif haberleriyle bilinen insan hakları savunucusu “Rize Nabız” gazetesi ve “Kuzey TV” imtiyaz sahibi olan Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Şube Başkanı Gençağa Karafazlı erişim yasağı ile ilgili olarak, “Şunu açık bir şekilde ifade etmekte yarar var. Yargı bize diyor ki (sulh ceza mahkemesi) “görmeyin, duymayın, yazmayın, burası cumhurbaşkanının memleketi ve bu üniversitenin adı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesidir” susun” ifadelerini kullandı.
RTEÜ’de görevli akademisyen Serkan Hacıcanferoğlu’nun hakkında geçen yıl kadın öğrencilerin RTEÜ Rektörlüğü’ne verdikleri, taciz ve mobbing iddialarını içeren şikâyet dilekçelerini haberleştirdiğini kaydeden Karafazlı, şöyle devam etti:
“Bu haberime geçen yıl erişim yasağı getirilmişti. Erişim yasağını haberleştirmiştim. Bu kez ona da erişim yasağı getirilmişti.
Geçen yıl yayınladığım bu haberler nedeniyle bu kez RTEÜ öğretim görevlisi akademisyen hoca Serkan Hacıcanferoğlu, hakkımda dava açtı. Bu dava ile alakalı geçen hafta Rize Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdim. Bu ifademin ardından, hakkımda açılan davayı haber yaptım. Haberde geçmişte neler yaşadığının özetine de yer verdim. Bugün bu haberimize de erişim yasağı geldi. e-mailime icerik@esb.org.tr den gelen bir e- maille, hakkımda dava açıldığı şeklinde yayınladığımız haberin Rize Sulh Ceza Hakimliği’nce erişimi engellenmesi kararı alındığı bize bildirildi.”
Rize Sulh Ceza Mahkemesi’nin adeta bir noter gibi çalıştığını ifade eden Gazeteci Karafazlı, kendileri ile ilgili ilgili her talebe olumlu cevap verildiğini daha önce çaykur’da korena haberi, AKP il meclis başkanı İbrahim Türüt’ün eşi ile ilgili FETÖ haberleri, RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman ile ilgili 5 ayrı haberlerine ve bazı belediyelerin çalışmalarını eleştirmelerinden dolayı da haberlerine erişim yasağı geldiğini söyledi.
“AKP’Lİ BAŞKANIN EŞİNİ HABER YAPTIM 6 BİN TL CEZA YEDİM”
Geçen hafta AKP Rize il meclis başkanı İbrahim Türüt’ün eşinin FETÖ’nun ana finans kaynağı olan Bank Asya’da 10 yıl çalıştıktan sonra FETÖ’ye yardım yataklıktan yargılandığını ancak şimdi Devletin “emlak katılım bankası”’ Rize şubesine müdür olarak atanarak ödüllendirildiği şeklinde yayınladığı haberden dolayı ise 6 bin TL ye para cezası verildiğini ifade eden Karafazlı, “Bize “susun yazmayın” diyorlar biz susmayacağız yamaya devam edeceğiz. Halkın haber alma ve yayma hakkını tüm baskılara rağmen korumaya kararlıyız” dedi.
Öte yandan gazeteci Karafazlı’nın yayınladığı haberlerden dolayı bugüne kadar hakkında 40 ayrı dava açıldığı öğrenildi.
Hüseyin ALTUN/ RİZE
Yoruma kapalı.