PİRHA-Eğitim-Sen Dersim Şubesi, hükümetin eğitim politikalarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Eğitim ülkemizin en önemli, ihmale gelmez ve vazgeçilmez ayağıdır. Rant, ihale, çifte ve ballı maaşlar ile yandaşa peşkeş çekilen, hoyratça savrulan kamu kaynaklarının eğitimden esirgenmesi kabul edilemez” denildi.
Eğitim Sen Dersim Şubesi, hükümetin eğitim politikalarına ilişkin Sanat Sokağı’nda açıklama yaptı. Yaşanan sorunların aktarıldığı açıklamada, talepler sıralandı.
“Ranta değil eğitime bütçe” yazılı pankartın açıldığı eylemin metnini, Eğitim Sen Şube Başkanı Hüseyin Kasun okudu. Eğitim ülkemizin en önemli, ihmale gelmez ve vazgeçilmez ayağı olduğunu belirten Kasun, “Rant ile, ihale ile, çifte ve ballı maaşlar ile yandaşa peş keş çekilen, hoyratça savrulan kamu kaynaklarının eğitimden esirgenmesi kabul edilemez” dedi.
“MEB’İN İHMARKARLIĞINI COVİD-19 SÜRECİNDE YİNE EĞİTİM BİLEŞENLERİ ÇEKECEKTİR”
Eğitimde bir diğer sorunun yükseköğretimde yaşandığını söyleyen Kasun, “Yükseköğretim kurumları; bilimin hedeflenmediği asıl amacın eş, dost, akrabanın istihdam edildiği, bir alan haline getirildi. Yurtların yetersiz ve kiraların ateş pahası, yöneticilerinin liyakatsiz ve basiretsiz, hocasının niteliksiz, eğitimin kalitesiz, öğrencinin güvensiz, mezunların işsiz ve umutsuz olduğu bir akademi neden tercih edilsin ki? Elbette ki deprem güçlendirmeleri yapılmalıydı ancak bu çalışmalar yapılırken öğrenciler başta olmak üzere eğitim bileşenlerinin durumu göz önünde bulundurularak en uygun zamanlar kollanarak yapılmalıydı. Maalesef MEB bu durumu göz önünde bulundurmayarak okul zilinin çalması ile birlikte çalışmalara başlamıştır. MEB’in bu ihmalkarlığının ve plansızlığının cezasını Covid-19 sürecinde yine eğitim bileşenleri çekmektedir” diye konuştu.
Eğitim Sen Şube Başkanı Hüseyin Kasun hükümetin derhal yerine getirmesi gerekenleri şu maddelerle sıraladı:
- “Ders süreleri acilen 30 dakikaya indirilmeli.
- Okullara kadrolu temizlik personelleri atanmalı.
- Ek yüz bin öğretmen ataması yapılmalı.
- Öğrencilerin ulaşım, konaklama ve beslenme ihtiyaçları karşılanmalı.
- Bu süreçte eğitime ayrılan bütçe artırılmalı.
- MEB bütçesini vakıfların yararına değil öğrencilerin yararına kullanmalı.
- Ek bütçeler ayrılarak yeni okul binaları yapılmalı.
- Sınıf mevcutları seyrekleştirilmeli.”
PİRHA/DERSİM
Yoruma kapalı.