Alevi Haber Ajansi

Duruşma yarın, Gülmen 34 kiloya düştü

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın duruşması yarın görülecek.

Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) işinden ihraç edildikten sonra Ankara Yüksel Caddesi’nde başlattığı eylemi 383’üncü gününe giren akademisyen Nuriye Gülmen’in açlık grevi eylemi ise 263’üncü gününde tutuklu bulunduğu Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam ediyor.

Açlık grevinin 75’inci gününde tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile Acun Karadağ hakkında açılan davanın 5’inci duruşması yarın Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda görülecek.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre; önceki duruşmaya Ankara Numune Hastanesi’nin “Sağlık durumu duruşmaya katılması için elverişsiz” raporu gerekçesiyle getirilmeyen Gülmen, SEGBİS ile bağlanmış ve sadece koşullarını anlatmıştı. Mahkeme başkanı ise, Gülmen’e SEGBİS yolu ile savunma yapmazsa susma hakkını kullandığı yönünde değerlendireceklerini söylemişti. Gülmen’in yarın Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek  duruşmaya da SEGBİS ile bağlanması ve savunma yapmaması bekleniyor.

Savcı önceki duruşmada verdiği mütalaasında Acun Karadağ’ın beraatını, Semih Özakça’nın “Örgüte üye olmamakla beraber, örgüte bilerek isteyerek yardım etme” suçlamasıyla cezalandırılmasını, Nuriye Gülmen’in ise “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla cezalandırılmasını talep etmişti. Gülmen’in avukatlarından Murat Yılmaz, yarın görülecek duruşma öncesi değerlendirmelerde bulundu.

‘TANIKLAR YOKKEN DE TAHLİYE EDİLMEDİLER’

Yılmaz, “Acun Karadağ’a beraat isteyen savcı Semih Özakça’ya açlık grevi yaptığı için ‘yardım ve yataklıktan’ cezalandırılmasın istedi. Bu davanın hukuki olmadığını buradan dahi anlıyoruz” dedi.

Yılmaz, Gülmen hakkındaki mütalaa hakkında şöyle konuştu:

“Nuriye için kanıt olarak Eylül ve Kasım ayında ifade veren iki itirafçı gösterildi. Yani ilk iki duruşmada bu tanıklar olmamasına rağmen Nuriye ve Semih’in tutuklu kalmaları tahliye edilmemeleri tamamen hukuksuz. Savcı mütalaasını tanık beyanlarına dayandırıyor ancak bu tanıklar daha sonradan çıktı. İlk iki duruşmada bu tanıklar olmamasına rağmen Nuriye ve Semih tahliye edilmedi.”

“NURİYE 34 KİLOYA DÜŞTÜ”

Gülmen’in sağlık durumu hakkında bilgi veren Yılmaz, “Nuriye 34 kiloya düşmüş, sağlık durumu giderek kötüleşiyor. Kendi başına hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Sedyede yaşamını sürdürüyor. Nuriye’nin kendisinin de ifade ettiği gibi Numune Hastanesi’nin mahkum koğuşunun koşulları çok kötü durumda. Bu yüzden Nuriye’nin mutlak suretle tahliye edilmesi gerekiyor” dedi.

“OHAL KOMİSYONU BİRAN ÖNCE KARAR VERMELİ”

OHAL komisyonunun tutumunu da eleştiren Yılmaz, şöyle devam etti:

“OHAL Komisyonu’nun derhal karar vermesi gerekiyor. Mart ayında kurulan Temmuz ayında başvuruları almaya başlayan OHAL Komisyonu henüz bir karar vermiş değil. Öncelikli olarak Nuriye ve Semih hakkında bir karar vermesi gerekiyor. Mahkeme de olumsuz bir tavır içinde, hukuksuz olarak başlayan bu dava hukuksuz olarak devam ediyor.

Yarın görülecek duruşmada tahliye edilmesini umuyoruz. Bunun için çabalayacağız. Tahliyenin ardından da OHAL Komisyonu’nun, ölüm veya kalıcı bir sakatlık yaşanmadan Gülmen ve Özakça’yı işlerine iade etmesi gerekiyor.”

(HABER MERKEZİ)

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak