Alevi Haber Ajansi

Depremzede Gülay Tatar: Üreterek engelleri aşıp kendimi var ediyorum-VİDEO

PİRHA- 6 Şubat depremden sonra Maraş’tan Mersin’e taşınan ve burada mum atölyesi açan Gülay Tatar, üreterek kendini var ettiğini dile getirdi. “Engelli bir kadın olarak beni sınırlayan tüm ön yargıları üreterek aşıyorum” diyen Tatar, tüm kadınlara yapmak istedikleri işlerden vazgeçmemeleri mesajını verdi.

Çocuklarla ilgili bir araştırma yaptığı sırada pastaların üzerindeki mumlarla ilgili okuduğu hikayeden etkilenerek mum yapımına başlayan Gülay Tatar, bir süre sonra bunu meslek haline getirdi.

6 Şubat Maraş merkezli depreminin ardından ailesiyle Mersin’e taşınan Gülay Tatar, burada ‘No 3 Mum Atölyesi’ kurdu. “Yıllar boyu kurduğumuz hayat, doğup büyüdüğüm kent bir gecede yerle bir oldu” diyen Gülay, yeni bir hayatı üreterek var ediyor.

“HAYATA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”

Maraş’tayken sosyal medya hesabı üzerinden ufak çaplı satışlar yapan Tatar, depremden sonra hala üzerinden atlatamadığı şokla bu işe nasıl giriştiğini şöyle anlattı:

“Deprem akşamı dışarı çıktığımızda yanımızdaki binalar tamamen yıkılmıştı. Herkes bir tarafa koşuşturuyordu. Arka sokakta annemlerin evine ulaşmaya çalıştık. Oraya gittiğimizde felaketle karşılaştık, doğup büyüdüğüm şehir yok olmuştu. Nerdeyse ayakta kalan bina kalmamıştı. Daha sonra şehirden çıktık. İlk olarak Kayseri’ye ardından Ankara’ya gittik. Son olarak Mersin’e geldik. Çok fazla kayıp verdik. En acısı da bir haber alamamak ve herkesi kaybetmek oldu.
Depremden sonra bir gelire ihtiyacımız olduğu için atölyeyi açmaya karar verdim. Bir şokla bu işe giriştim ama çabalamak gerekiyor. Çok zor süreçlerdi ama bir yandan da hayata devam etmek zorundayız. Bir süre sonra sosyal medyadan gelen siparişler güç verdi, sonra da dükkanı açtık. Büyükşehir Belediyesi’nin kadın girişimcilere verdiği destekten faydalandım. Çok güzel kucakladılar, kadın stantlarına katılmaya başladım. Yaşadıklarımdan sonra düzelemem diyordum ama bir şekilde dönüyor çarkımız.”

TOPLUMUN ÖN YARGILARIYLA SAVAŞIYOR

Engelli bir kadın olarak toplumdaki ön yargılara ve engellemelere maruz kaldığını dile getiren Tatar, “Engelli bir kadın olarak maalesef ki yapacağınız şeyler sınırlıyken insanların algıları ve ön yargıları yüzünden daha da kısıtlı hale geliyor. Tüm bunlarla savaşmak ve mücadele etmek gerekiyor” dedi.

“YETER Kİ KENDİMİZE İNANALIM”

Erken doğumla dünyaya gelen ve serepral palsi tanısı konulan kas hastası kızının tedavi masraflarını ürettiği mumlarla karşılayan Tatar, kızına örnek olmak istediğini belirtti.

Tatar, “Kızıma ‘Ben başardım sen de başarırsın’ demek istiyorum. Çalışma hayatından zorlandığım anda üretmeye başladım. Bu bittikten sonra başka bir şeyle var olmaya devam edeceğim. Başarı denilen şey çok sınırsız ve çok mutlu eden bir şey. Yeter ki kendimize inanalım” şeklinde konuştu.

Fatoş SARIKAYA- Diren KESER/ MERSİN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak