PİRHA- Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu( AABF), ‘Manevi Bakım Hizmetleri’ projesi kapsamında NRW bölgesinde yer alan Cemevlerinde hizmet yürüten Ana/Dede ve ilgi duyan üyeleri için manevi bakım hizmeti eğitimi düzenledi.
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Nisan 2021 ve Mart 2023 arası sürecek olan “Manevi Bakım Hizmetlerinde Gönüllü Alevi İnanç İnsanlarının Yetiştirilmesi” projesi kapsamında üyelerini eğitimlere katılmaya davet etti.
İlk olarak Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) bölgesinde bulunan cemevlerinde hizmet yürüten Ana/Pir ve ilgili üyeler verilen eğitimin başarıyla tamamlandığını belirten AABF, diğer bölgelerdeki üyelerini projeye başvurmaya davet etti.
“BU HİZMETİ VEREBİLECEK CANLARIN YETİŞTİRİLMESİ HEDEFİMİZDİR”
‘Manevi Bakım Hizmetlerinde Gönüllü Alevi İnanç İnsanlarının Yetiştirilmesi’ projesi hakkında şu bilgiler verildi:
”AABF olarak Nisan 2021 ve Mart 2023 arası sürecek olan “Manevi Bakım Hizmetlerinde Gönüllü Alevi İnanç İnsanlarının Yetiştirilmesi” projesi hakkında sizleri bilgilendirmek ve Manevi Bakım Hizmetleri hakkında ilgi duyan canlarımızı da, bu proje kapsamındaki eğitimlere katılmaya davet etmektir.
Federal İçişleri Bakanlığı’nın tahminlerine göre Almanya’da yaklaşık 500.000-700.000 Alevi yaşıyor. Almanya’da birçok dini, inanç ve kültürel toplumsal kesimin, özellikle psikososyal destekler ve manevi bakım hizmetlerinden yararlanması ve kurumsallaşması söz konusudur. AABF ve bağlı AKM-Cemevlerimizin bu hizmetleri verebilecek insanların yetiştirilmesi hedefimizdir.
Alevilerin inançsal ve manevi hayatına dair her iki cinsiyetten inanç rehberi olan Ana ve Dedeler bu hizmetleri, bugüne kadar gönüllülük ve rızalık esasına göre vermektedir. Oysa bugün Almanya ́da birçok dini ve inanç grubuna mensup insanlara manevi hizmetleri, her inancın kendi inanç rehberleri kurumsallaşmış “Manevi Hizmetler” üzerinden sunmaktadır.
Bu çalışmanın Pilot Projesi NRW Bölgesinde başarıyla tamamlanmıştır. Şu an itibariyle projemiz tüm Almanya’yı kapsayacak şekilde, AKM-Cemevlerimizde hizmet veren Ana/Dede ve ilgi duyan bu konuda tecrübeli üyelerimizi için Manevi Bakım Hizmet eğitimi düzenledik.
EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR?
Bu proje kapsamındaki “Seelsorge-Manevi Bakım Hizmet” eğitimine kimler katılabilir?
1- AKM-Cemevlerinde inanç hizmeti veren Ana ve Dedelerimiz ve bu konuda tecrübesi ve isteği olan kişiler katılabilir.
2-Bu konuda deneyimi, tecrübesi ve isteği olan canlarımız da bu proje kapsamında eğitimlere katılabilir.
KATILIMCIDA ARANAN ÖZELLİKLER
Bu projeye katılımcı olan kişilerde aranan özellikler nelerdir?
1- Gündelik konuşmalarını Almanca olarak sürdürebilmek.
2- Proje kapsamındaki tüm “Seelsorge-Manevi Bakım Hizmetleri” eğitimlerine eksiksiz katılabilmek.
3- “Seelsorge-Manevi Bakım Hizmetler” konusunda istekli ve insan ilişkilerinde tarafsız, sosyal yardım odaklı çalışmalara yatkınlık.
4- Alevi inanç, öğretisi ve felsefesi konusunda çalışmak.
5- AABF ve bağlı AKM-Cemevlerinde üyeliğinin bulunması ve kurumsal ilişkilere bağlılık.
6- Almanya’daki hastane, cezaevi, huzurevi ve belediyelerle ilişkilerde öğrenmeye açık olmak.
PROJENİN AMACI
“Seelsorge-Manevi Bakım Hizmetler” projesinin amacı ise şöyle:
1- AKM-Cemevleri üzerinden Almanya’da manevi ve psikososyal desteğe ihtiyacı olan, Alevilere ulaşmak, hastanelerde, hapishanelerde, huzurevlerinde ve okullarda öğretisine ve Hızır anlayışına uygun ve evrensel manevi bakım hizmetleriyle uyumlu şekilde bu manevi bakım hizmet sunmak.
2-Bu konuda hizmet verecek kadroların eğitilmesi.
3- AABF olarak, orta vadede eyaletlerde Alevi inanç rehberi Ana/Dede ya da manevi muhabbet ve bakım hizmeti sunmaya yatkın canlarımızın, kliniklerde, yaşlılar ve huzur evlerinde, hapishanelerde vb. kurumlarda kalmak zorunda kalmış Alevi insanlara hizmet verebilmesini eğitim yoluyla sağlamak.
4- Farklı modülerden oluşan manevi bakım eğitim kursları tüm katılımcılar için ücretsiz olacaktır.
Manevi Bakım Hizmetlerinde Gönüllü Alevi İnanç İnsanlarının Yetiştirilmesi” projesi hakkında yaptırmasını talep ediyoruz.
Proje ve kayıt başvuruları için detaylı bilgi için; Seelsorge Proje Koordinatörüne başvurabİlirsiniz.
Telefon: 0157 5833 7231
Mail: seelsorge@aabf.de
Kayıtlar tamamlandıktan sonra, eğitime katılanlara, eğitim süreci ve içeriği hakkında detaylı bilgiler gönderilecektir.”
(HABER MERKEZİ)
Yoruma kapalı.