PİRHA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Özlem Zengin’in “Yüksek yargıdaki Alevi hakimiyetine son verildi” sözlerine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şube Eş Başkanı Av. Cafer Koluman tepki gösterdi. Koluman,”Aleviler yargıda etkin bir güce sahip olsalardı yargı daha bağımsız ve adaletli olurdu” dedi.
Eski AKP Milletvekili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Özlem Zengin, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada “Yüksek yargıdaki Alevi hakimiyetine son verildi” ifadelerini kullandı.
Özlem Zengin
PİRHA’ya konuşan Av. Cafer Koluman, Özlem Zengin’in bu sözlerine tepki göstererek, yargıda Alevi hakimiyetinin hiç bir zaman olmadığını belirttti ve “Aleviler yargıda etkin bir güce sahip olsalardı yargı daha bağımsız ve adaletli olurdu” dedi.
“ALEVİ KİMLİKLERİNİ GİZLEDİLER”
Yargıda tek tük Alevi hakim ve savcı olduğunu ancak bunların da hep kendini gizlediğine dikkat çeken Koluman, “Bunlar, mevcut sistemin dışına çıkamadılar. Mevcut düzende hakim ve savcılar iktidardan ve hatta devletten daha çok devletçi oldular. Hep egemen anlayışa hizmet eden çalışmalar yürüttüler. Alevi hakim ve savcılar da Alevi kimliğini gizlediler ve Aleviliğe, kimliğine hizmet eden çalışmalarda yer almadılar” vurgusunu yaptı.
“KENDİ KAMUOYLARINA YÖNELİK ALGI YARATMA AÇIKLAMASI”
Uzun yıllardır verilen kararlara bakıldığında Alevi hak ihlallerine yönelik bir karara imza atılmadığını vurgulayan Av. Cafer Koluman, Cumhurbaşkanı başdanışmanı Özlem Zengin’in “Yüksek yargıdaki Alevi hakimiyetine son verildi” şeklindeki sözlerinin kendi içinde tutarlı olmadığını sadece kendi kamuoyuna yönelik bir algı yaratmaya çalışan bir açıklama olduğunu ifade etti.
“ALEVİ HUKUKÇULAR MÜLAKATTAN GEÇEMİYOR”
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şube Eş Başkanı Av. Cafer Koluman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Şayet Alevi hakimler etkinse Alevilerin yaşamış olduğu katliamların cezasız kalmaması adına ne tür kararlar verildi? Gerçekler ortada. Kamuoyunu bu tür yalan yanlış bilgilerle aldatmanın hiçbir anlamı olmadığını düşünüyorum. Bu şartlarda başarılı bir Alevi hukukçunun hakim veya savcı olmak istemesi durumunda mülakat sınavından geçme şansı sıfırdır. Bu nedenle diyorum ki gerek yerel yargılarda ve gerekse de yüksek yargıda Alevi hakim ve savcıların hiçbir zaman hakimiyeti olmadı. Kaldı ki Aleviler hakim olmaya karşı olan bir anlayış ve inanca sahiplerdir. Aleviler yargıda etkin bir güce sahip olsalardı yargı daha bağımsız ve adaletli olurdu.”
Nilgün METE
Yoruma kapalı.