Alevi Haber Ajansi

ABF 1.Kadın Konferansı’nın 2.Oturumu: Toplumsal cinsiyet eşitsizliği çok derin-VİDEO

PİRHA- Alevi Kadın Meclisi, kuruluşunun da ilan edildiği 1. Kadın Konferans’nın 2. oturumunda “Toplumsal cinsiyet eşitisizliği” konuşuldu. Kadınlar toplumsal cinsiyet eşitsizliğin çook derin olduğunu vurgulayarak, eşit ve özgür yaşamak istediklerini ifade etti.

video eklenecek…

Alevi Bektaşi Federasyonu bünyesinde kurulan Alevi Kadın Meclisi, kuruluşunun da ilan edildiği 1. Kadın Konferansı Ankara’da Yılmaz Güney Sahnesi’nde devam ediyor.

Konferansın 2.Oturumda; Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Fidan Ataselim, Gazeteci- Yazar, HBVAKV Gölbaşı Şube Başkan Yardımcısı Aysel Kamber, Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Özlem Cankurtaran konuşmacı olarak katıldı.

“EŞİTSİZLİK DERİNLEŞMİŞ DURUMDA”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Fidan Ataselim, ‘Diğer Kadın Örgütleri ve Alevi Kadınlar’ başlığı ile yaptığı konuşmada, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği o kadar derin ki, kadınlar erkekler tarafından öldürülüyor. Hepimizin yaşadığı ortak sorunlarımız var. Hepimizi ilgilendiren en önemli meselelerden bir kadın cinayetleri olarak görüyoruz. Hiçbir erkeğin boşanmak istediği için öldürüldüğüne denk gelmeyiz eşitsizlik bu kadar derinleşmiş durumda. Eşit ve özgür yaşamak istiyoruz” dedi.

HBVAKV Gölbaşı Şube Başkan Yardımcısı Aysel Kamber, ‘Cumhuriyet, Eşit Yurttaşlık ve Alevi Kadın Mücadelesi’ başlıklı konuşmasında şunları söyledi:
“Eşitlik istiyorsak Cumhuriyete sahip çıkmamız gerekiyor. 100 yıl önce kazandığımız laiklik gibi kazanımlarımız tartışmaya açılmak isteniyor. Şeriatın savunuculuğunu yapılan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Ekonomide eşit değiliz, siyasette eşit değiliz, cinsiyette eşit değiliz, ibadetlerimizi yerine getirmekte eşit değiliz, vergide eşit değiliz, adalette eşit değiliz. Bu durumu yaratanlar da bizlere inançlı olduklarını göstermek isteyenler. Örgütlü topluluklar arasında olmak çok kıymetli, çünkü yok edilmemiz konusunda büyük bir çaba var.”

Konuşmasında, ‘Aktarım, Ayrım, Asimilasyon: Kadın Gözüyle Algı ve Deneyimler’ konusunu işleyen Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özlem Cankurtaran şunları kaydetti:
“Bu ayrımcılık söylemi kuşaktan kuşağa aktarılıyor diye kendime sorarım. Dünya’da kadın hareketi yaşanırken Osmanlı’da neler oluyordu dediğimiz zaman biraz daha söz söyleyebilen kadınlar dergi çıkarttı. Biz toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin en büyüğünü kadın cinayetlerinde görüyoruz. Alevi kadınlar ve çocuklarda şiddet görmektedir. Azınlığın kadınları şiddet görmeye daha yatkın görülür.”

PİRHA/ANKARA

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak