Alevi Haber Ajansi

Mehmet Aksoy hakka uğurlandı

PİRHA- Reqa’da DAİŞ çetelerinin 26 Eylül’de düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren Mehmet Aksoy, Londra’da hakka uğurlandı.

Aksoy için Haringey’de bulunan Kürt Toplum Merkezi’nde tören düzenlendi. Yoğun bir katılımın olduğu hakka uğurlama erkanı saygı duruşu ile başladı. Ardından konuşan akademisyen Dilar Dirik, Mehmet Aksoy’un yaşamını anlattı.

Mehmet Aksoy’un ailesi de yaptıkları konuşmalarda erkana katılanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından, yürüyüşe geçildi. Uzun bir yürüyüş ardından Aksoy’un cenazesi Karl Marx’ın mezarının da bulunduğu Highgate Mezarlığı’na getirildi. Marx’ın mezarı önünde de bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından ağıtlar eşliğinde defnedilirken, Mehmet Aksoy’un anne ve babası çocuklarının ardından beyaz güvercinler uçurdu.

HABER MERKEZİ

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak