Alevi Haber Ajansi

Almanya Alevi Öğrenciler Birliği Saymanı çalışmalarını anlattı-VİDEO

PİRHA-Almanya Alevi Öğrenciler Birliği (BDAS) Saymanı Güney Yalçın, ” Üniversitede BDAS ile tanıştım. Projelerine katıldım. Sonra Alevilik hakkında da bilgim arttı. Aleviyim ama Alevilik hakkında pek bilgim yoktu. Bir ceme de o dönemde ilk defa katıldım” diyor. 

BDAS, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na bağlı öğrenci birliği. Almanya’da Berlin, Stuttgart, Hamburg, Köln gibi şehirler başta olmak üzere 33 üniversitede örgütlü.

Güney Yalçın Almanya Alevi Öğrenciler Birliği (BDAS) Saymanı. Diesburg Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği okuyor.

“İLK DEFA BİR CEME KATILDIM”

BDAS ile üniversitede tanıştığını dile getiren Yalçın, Alevi öğrencilerle bir araya gelmenin kendisine çok şey kattığını belirtiyor ve ekliyor, “Benim daha önce dernekle alakam yoktu, üniversitede BDAS ile tanıştım. Projelerine katıldım. Sonra Alevilik hakkında da bilgim arttı. Aleviyim ama Alevilik hakkında pek bilgim yoktu. Bir ceme de o dönemde ilk defa katıldım. Çok sayıda genç yanımda oturuyordu ve çok güzel bir duyguydu. Ailem anlatmıştı ama daha önce hiç ceme katılmamıştım. Üniversitelerde Alevi öğrencilerin birbirleri ile ilişkide olmalarını öneriyorum. İnsanlar kendilerini anlıyor, insanlarla kontağı öğreniyorsunuz.”

“ALEVİ DERSLERİNİ AYAKTA TUTMAK ÖNEMLİ”

Toplamda 3 bin kadar öğrenciye ulaştıklarını ifade eden Yalçın, “Almanya yönetimi olarak ayda bir kere buluşuyoruz. Projelerimizi konuşuyoruz. Gerek kendi içimizde , gerekse de diğer kurumlarla ilişkilerimizi konuşuyoruz. “Yahudi, Katolik öğrencilerle ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz” gibi konuları ele alıyoruz mesela” diyor.

“En büyük projelerimizden biri Delil Eğitim Akademisi” diyen Yalçın, “Son toplantımızda Alevi derslerini nasıl ayakta tutacağımızı konuştuk. Öğrencileri, öğretmenleri daha fazla işlevsel kılmak istiyoruz. Bir hafta sonu bütün öğrencileri toplayarak iki gün Aleviler üzerine seminer vermek te istiyoruz” diye belirtiyor.

ALEVİ ÖĞRENCİ AĞI…

Alevi öğrenci ağı oluşturmak istediklerine de vurgu yapan Yalçın, “Alevi öğrencilerin okullardan sonra da birbiri ile ilişkilerinin devam etmesini istiyoruz. İş hayatına atıldıktan sonra deneyimlerini nasıl aktarılacağı önemli. Bu tabii bu uzun soluklu bir proje”diyor.

Elif SONZAMANCI/KÖLN

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak