Alevi Haber Ajansi

Tepkilerden sonra babanın kafa kesmesini anlatan çocuk kitabı toplatıldı

PİRHA- Babasının bir çocuğun kafasını kesmesini anlatan, üvey anneleri de kötüleyen çocuk kitabı tepkiler üzerine piyasadan toplatıldı.

Nar Yayınları’ndan çıkan İhsan Büyükçolak’a ait derleme hikaye kitabı ‘Kahkaha Gülleri’nde bazı ifadeler tepki çekmişti.

İlkokul 2’inci ve 3’üncü sınıf öğrencilerine tavsiye edilen kitaptaki bir hikayede babanın oğlunun öldürüp kafasını eve getirmesi, çocuğun üvey annesinin duruma bir şey dememesi ve kafanın kazanda pişirilmesi anlatılıyordu.

Ayrıca aynı hikayede öldürülen çocuğun kardeşine hitaben de“Dünyada üvey analar böyle işleri çok yaparlar” ifadesi yer alıyordu.

NAR YAYINLARI: KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLERİZ

Diken’de yer alan habere göre, sosyal medyada hikayenin paylaşılması üzerine yayınevi harekete geçerek kitabı toplattı.

Nar Yayınları şu bilgileri  verdi: “Kahkaha Gülleri isimli kitap 2009 yılında yayınlanmış ve yayın kurulumuzca çocuklarımıza uygun olmadığı fark edilir edilmez derhal yayından kaldırılmış, piyasaya verilmiş olanlar toplatılmıştır. Söz konusu yayın nedeniyle kamuoyundan özür dileriz.”

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak