Alevi Haber Ajansi

KESK’ten yarın yapılacak Gar Katliamı duruşmasına katılım çağrısı

PİRHA- KESK ve bağlı sendika üyesi kamu emekçileri, OHAL ve KHK’ların kaldırılmasını, savaş tezkeresinin geri çekilmesini istedi. Yapılan açıklamada, Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden 102 kişinin duruşmasına katılım çağrısı yapıldı. 

KESK ve bağlı sendika üyesi kamu emekçileri, OHAL ve KHK’lere karşı bu hafta da eylem yaptı. Valilik yasağı nedeniyle bu hafta Kızılay Sakarya caddesinde yapılmak istenen basın açıklaması Mithat paşa Caddesi’nde bulunan Eğitim- Sen 5 No’lu Şube binası önünde yapıldı.

KESK Ankara Şubeler Platformu adına Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hülya Kılıç tarafından okunan basın açıklamasında, “Her hafta olduğu gibi bu sokaklarda büyük bir adaletsizliğin bir vicdansızlığın ortadan kaldırılması için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” denildi.

“HAKLI MÜCADELEMİZDEN GERİ DÖNMEYECEĞİZ”

“Bir gece yarısı sorgusuz sualsiz FETÖ ile mücadele adı altında KHK’larla birçok arkadaşımız iş yerinden emeklerinden edildiler” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Bizler bu hafta olduğu gibi bu günde KHK’larla hukuksuz bir şekilde işten çıkartılan arkadaşlarımızın işlerine geri dönmelerini istediğimiz için buradayız. İhraç ve sürgünler bizleri haklı mücadelemizden geri döndürmeyecektir. Bu ülkede iktidar dışında herkes demokrasi ve adalet ararken iktidar OHAL rejiminin arkasına sığınmış anti demokratik uygulamalarına devam ediyor. Bizler bu ülke emekçilerinin yüz akıyız. Görev yaptığımız süre içinde hiçbir tarikat cemaat gibi çağ dışı yapılanmalar içinde yer almadık. Hiçbir rüşvete ve yolsuzluğa bulaşmadık. Onurumuzla işimizi ekmeğimizi kazandık ve kazanmaya devam ediyoruz. Çünkü bizler bu tür yapılanmaların ülkemizin başına bela olacağını biliyorduk. Bu yüzden hiç kandırılmadık.”

“LAİK, BİLİMSEL EĞİTİME MEYDAN OKUNUYOR”

Gerici müfredata da değinilen açıklamada, “Laik ve bilimsel eğitim anlayışına açıkça meydan okuyan bir dönemin başlangıcındayız. Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır yaptığı eğitim sistem değişikliğini yap boz tahtasına çevirmiş ve son olarakta TEOG kaldırarak yeni bir kaos yaratmıştır. TEOG’la başarılı öğrenciler Fen Lisesi ve Anadolu lisesine girerken imam hatipler sınıfta kalmıştır. TEOG’u kaldırarak her alanda olduğu gibi eğitimde de gerici politikalarını gerçekleştirecek adımlar atmıştır” ifadeleri yer aldı.

ANKARA GAR KATLİAMI DURUŞMASINA ÇAĞRI

“Cins ayrımcılığı değil eşitlikçi müfredat istiyoruz” denilen açıklamada Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 102 canın 25 Eylül’de yapılacak olan duruşmasına çağrı yapıldı.

“Bu iktidar özgür kadından korkuyor. Toplumu yeniden dizayn ediyor. Kadın hareketinin yüzyıllardır verdiği eşitlik mücadelesinin kazanımlarını bir, bir yok etmek istiyor. Bizler her siyasal iktidar döneminde laik ve bilimsel eğitim dedik. Özgürlük dedik. Çocuk gelinler olmasın dedik. Kadınlar taciz ve tecavüz cinayetlerine uğramasın dedik. Doğanın tahrip edilmesine karşı çıktık. Bunlar için alanlara ve sokağa çıktık. Bunlar suçsa biz bu suçu işlemeye devam edeceğimizi belirtirken 2 yıl önce barış ve demokrasi talebiyle Ankara garında buluşan canlarımıza yönelik vahşi katliamda yitirdiğimiz 102 arkadaşımızın duruşması 25 Eylül pazartesi günü devam edecektir. Canlarımızı ve ailelerini yalnız bırakmamak için tüm herkesi aynı gün ve saatte Ankara adliyesine bekliyoruz.”

Cebrail ARSLAN/ANKARA

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin

Yoruma kapalı.

Web sitemiz, deneyiminizi daha iyi hale getirmek amacıyla çerezler kullanmaktadır. Bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyoruz, ancak isterseniz çerezleri devre dışı bırakma seçeneğiniz her zaman mevcuttur. Kabul ediyorum devre dışı bırak